TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Advaita Bodha Dipika

Ovidiu Cristian Nedu, Radu Claudiu Canahai
Colecții/Serii: Cărţi fundamentale
In mediile filozofice indiene "Vedanta" desemneaza ansamblul conceptiilor expuse in upanisade. Ceea ce da identitate scolii Vedanta este...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-7970-99-2
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Advaita Bodha Dipika

MAI MULTE DESPRE CARTE

In mediile filozofice indiene "Vedanta" desemneaza ansamblul conceptiilor expuse in upanisade. Ceea ce da identitate scolii Vedanta este sistemul metafizic propus de aceasta; filozofii vedantini nu vizeaza atat o explicitare a lumii cat, mai degraba, o transcendere a ei, o reducere a existentei ei la existenta principiului. Astfel ca, inainte de toate, Vedanta reprezinta un curent de gandire de natura metafizica si soteriologica. Astazi Advaita Vedanta detine, intre toate scolile filozofice ale hinduismului, un rol privilegiat, aceasta constituind "filozofia oficiala" a religiei hinduse.

Advaita Bodha Dipka (Lumina cunoasterii non-duale) este un text clasic al vedantin, constituind o lectura pretioasa pentru cei ce sunt serios preocupati de adevarata iluminare. Lucrarea de fata a fost foarte apreciata de Ramana Maharashi, marele intelept al Indiei moderne, intrucat in aceasta scriere el a regasit fondul traditional al invataturii sale cu privire la cunoasterea Sinelui.

Temele abordate vizeaza aspectele cele mai profunde ale mintii si sufletului omenesc, cautarile noastre fundamentale despre sensul vietii si adevarata noastra identitate, si pot sa ne conduca catre scopul final - eliberarea de orice servitute si suferinta. In India, aproape intotdeauna cautarile metafizice au fost precedate de si determinate de ratiuni de natura soteriologica.

Traducător: Ovidiu Cristian Nedu, Radu Claudiu Canahai
Data apariției: 2007
Editura: Herald
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
brahmanism, india, vedele, orient, spiritualitate

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus