TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mistica ebraică. De la origini până în epoca medievală

Joshua Abelson
Colecții/Serii: Logos
Incercarea de a scrie o lucrare despre mistica ebraica ar putea sa para cu totul neobisnuita. Ideea dominanta atat in randul teologilor ca si in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-7970-79-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Mistica ebraică. De la origini până în epoca medievală

MAI MULTE DESPRE CARTE

Incercarea de a scrie o lucrare despre mistica ebraica ar putea sa para cu totul neobisnuita. Ideea dominanta atat in randul teologilor ca si in mintea omului obisnuit este ca iudaismul si mistica se situeaza la polii opusi ai gandirii, si ca, din acest motiv, formule precum "mistica ebraica" constituie o evidenta si de netagaduit contradictie in termeni. Speram ca materialul din aceasta carte va arata lipsa de consistenta a acestei idei.

Misticul se deosebeste de credinciosul obisnuit prin faptul ca, in timp ce ultimul il cunoaste pe Dumnezeu printr-o revelatie obiectiva, fie in natura, fie intruchipat in Biblie, misticul il cunoaste pe Dumnezeu printr-un contact al inimii cu inima: cor ad cor loquitor. El are viziunea imediata, aude vocea calma, inceata care ii vorbeste deslusit in tacerea sufletului sau. In acest sens, misticul se afla cu totul in afara domeniului tuturor marilor religii ale lumii. Pentru el, religia este doar propria sa religie individuala, propria sa cautare solitara a adevarului. El este un suflet aflat singur cu Dumnezeu. 

Autor: Joshua Abelson
Traducător: Ilie Iliescu
Data apariției: 2006
Editura: Herald
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
biblia, vechiul testament, iudaism, misticism, teologie, adevăr
  • Joshua Abelson - Autor
      J. Abelson a fost profesor de istorie comparata a religiilor la principalele universitati din Statele Unite. A scris nenumarate articole de specialitate. Mistica ebraica, in ciuda conciziei sale, ramane una din cele mai importante contributii aduse - alaturi de alti cercetatori precum Adolph Franck sau Gershom Scholem - la regandirea importantei componente mistice din iudaism.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus