TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Introduceri în rugăciunea lui Iisus şi isihasm

sf. stareţ de la Poiana Mărului
Volumul de fata aduna intr-un manunchi toate scrierile si textele care permit cunoasterea exacta a personalitatii si invataturii duhovnicesti a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-7859-50-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Introduceri în rugăciunea lui Iisus şi isihasm

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul de fata aduna intr-un manunchi toate scrierile si textele care permit cunoasterea exacta a personalitatii si invataturii duhovnicesti a sfantului staret Vasile de la Poiana Marului (1692–1767), trecut in 2003 de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in randul sfintilor.
Prefatat de un studiu asupra destinului si receptarii (diac. Ioan I. Ica jr), „dosarul” cuprinde actul de canonizare, slujba cuviosului staret, toate scrierile sale intr-o versiune moderna, precum si textul celei mai ample si profunde analize existente pana acum.
Actul canonizarii staretului Vasile semnaleaza tuturor ortodocsilor faptul ca, pe de o parte, acesta intrupeaza sfintenia lui Dumnezeu, iar, pe de alta parte, reprezinta prin invatatura sa o expresie canonica a Ortodoxiei. Nimeni nu poate cinsti si imita cu adevarat ceea ce nu cunoaste. Rememorarea vietii si invataturii unui sfant e o conditie esentiala a transmiterii prezentei sale in Biserica sub forma unei predanii vii.
Volumul de fata isi propune sa ofere baza indispensabila a unui exercitiu de memorie duhovniceasca a celui care prin invatatura sa a faurit pe pamant romanesc, pentru Ortodoxia moderna, cheia indispensabila de acces in miezul traditiei isihaste. 

Autor: sf. stareţ de la Poiana Mărului
Traducător: Ioan I. Ică Jr., Maria-Cornelia Ică jr.
Prefaţator: Ioan I. Ică Jr., Dario Raccanello
Data apariției: 2009
Editura: Deisis
Pagini: 472
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
opera completă, antologie, canonizare, isihasm
Locuri în topurile Cartepedia

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus