TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 58,19 lei
-7%62,57 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 31.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Istoria religiilor. Religiile antice. (Vol. I)

Giovanni Filoramo
Stoc furnizor
PREȚ: 58,19 lei
-7%62,57 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 31.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
ISBN: 978-973-46-0926-0
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Storia delle religioni
Pagini: 680
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
istorie, religie, experienţă religioasă, mişcări religioase, lucrări de rerinţă, istoriografie religioasă
  • Giovanni Filoramo - Autor
    Giovanni Filoramo (n. 1945) este profesor de istoria crestinismului la Facultatea de Litere a Universitatii din Torino. Dintre numeroasele lucrari publicate amintim: L’attesa della fine. Storia della gnosi (1983), Il risveglio della gnosi ovvero diventare dio (1990), Cristianesimo e societa antica (in colaborare, 1992), Religione e modernita: il caso del fondamentalismo (2000), Manuale di storia delle religioni (in colaborare, 2003), Veggenti, profeti,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

24-30 aprilie 2008, Dilema Veche - Anca Manolescu
"Gratie Editurii Polirom, vom avea acces in romaneste la o solida Istorie a religiilor, capabila sa dea seama cu multa precizie de importanta modelatoare a religiosului in cultura/culturile noastre."
24 februarie 2008, Jurnalul naţional - Sebastian S. Eduard
"Pe piata cartii apare o noua opera fundamentala: Istoria religiilor. Nu, nu e vorba de volumele lui Eliade, ci de unele la fel de importante, ale autorului italian Giovanni Filoramo."
Giovanni Filoramo
"Orice istorie a religiilor este un produs al timpului sau, caruia ii reflecta, alaturi de limite si slabiciuni, exigentele si cunostintele. Aflati in fata unei duble cerinte – pe de o parte, de a contextualiza expunerea diferitelor religii intr-un mod riguros sub aspect cronologic, iar pe de alta parte, de a promova o prezentare a intregului care sa salveze, mai ales in cazul religiilor istorice cu o existenta indelungata, elementele de continuitate si permanenta –, ne-am decis pentru privilegierea celui din urma criteriu. Am preferat sa recurgem la ordinea consacrata, care porneste de la prezentarea datelor pe care le detinem privind preistoria, parcurge intregul tablou al religiilor antice (vol. I), abordeaza cele trei religii abrahamice – iudaismul, crestinismul, islamul – (vol. II si III), pentru a trece apoi la tratarea religiilor Extremului Orient (vol. IV) si, in final, a religiilor popoarelor sub aspect etnologic (vol. V). Un statut aparte il au religiile dualiste – gnoza, maniheismul si destinul lor medieval –, pe care am decis sa le izolam dupa un criteriu tipologic (ele se gasesc in volumul al treilea doar din motive editoriale), si religiile din America precolumbiana, plasate din motive similare in ultimul volum.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus