TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Trezia minţii şi cerul inimii. Integrala scrierilor

Filotei Sinaitul
Spiritualitatea Parintilor Sinaiti, cu accentul ei pe interioritate si pe trezie, reprezinta un moment crucial din afirmarea pe linie filocalica a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-7859-51-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Trezia minţii şi cerul inimii. Integrala scrierilor

MAI MULTE DESPRE CARTE

Spiritualitatea Parintilor Sinaiti, cu accentul ei pe interioritate si pe trezie, reprezinta un moment crucial din afirmarea pe linie filocalica a isihasmului din vechiul monahism. Alaturi de Ioan Scararul si Isihie, Filotei Sinaitul este un personaj cu rol decisiv in conturarea spiritualitatii filocalice. Pe cat de important insa, pe atat de putin cunoscut.
Editia de fata, prima intr-o limba moderna, reuneste integralitatea scrierilor duhovnicesti ale lui Filotei Sinaitul, al caror text original (nepublicat inca) a fost foarte recent stabilit de monahul italian Raffaele Ogliari. Lectura lor dezvaluie dimensiuni esentiale ale vietii duhovnicesti. Paza poruncilor dar mai ales lupta launtrica dusa cu gandurile prin atentie, trezie si chemarea lui Iisus transforma inima intr-un alt cer duhovnicesc, pe al carui firmament senin straluceste Soarele Hristos, ascuns si uitat in strafundurile ei ca intr-un templu de la Botez. Un ospat ascetic de cea mai buna calitate si o invitatie la pelerinajul inevitabil spre Dumnezeu prin adancul inimii.

Autor: Filotei Sinaitul
Ediţie îngrijită de: Raffaele Ogliari
Traducător: Ioan I. Ică Jr.
Data apariției: 2009
Editura: Deisis
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
spiritualitatea filocalică, religie, isihasm, viaţă duhovnicească

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus