TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cușca de sticlă. Automatizarea și noi PU-NIC-CDSAIN-14-N-001
Cușca de sticlă. Automatizarea și noi
Vezi
galerie

Cușca de sticlă. Automatizarea și noi

de Nicholas Carr

Id: #239325

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Nicholas Carr trece dincolo de știrile despre roboți industriali, mașini care se conduc singure, computere vestimentare ori medicină digitalizată pentru a explora costurile ascunse ale tendinței noastre de a permite software-ului să ne domine munca, dar și timpul liber. 

Bazându-se pe studii de psihologie și neuroștiințe care arată cât de dependente sunt fericirea și satisfacția oamenilor de eforturile dificile pe care le fac în viața reală, Carr dezvăluie ceva ce suspectam deja: atenția dedicată ecranelor computerelor ne rupe de lume și ne creează o stare de nemulțumire. 

În stilul său caracteristic, care îmbină istoria, filozofia, poezia și știința, Carr ne oferă o călătorie intelectuală de la scrierile și teoriile lui Adam Smith și Alfred North Whitehead până la cele mai noi studii despre atenție, memorie și fericire, culminând într-o meditație despre cum putem folosi tehnologia pentru a îmbogăți experiența umană. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicholas Carr

Traducător: Vasile Decu

Data apariției: decembrie 2014

Titlu original: The Glass Cage: Automation and Us

ISBN: 978-606-722-009-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: fericire

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Calculatorul a depășit de mult statutul de simplu instrument pe care îl folosim atunci când dorim să ne eficientizăm munca. Laptopurile, tabletele și smartphone-urile fac parte acum din însăși structu......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Inteligența artificială poartă acest nume dintr-un motiv întemeiat – nu este naturală, nici umană. După cum argumentează foarte elegant și convingător Nicholas Carr în Cușca de sticlă, este timpul ca oamenii să-și recapete arta de a gândi. Este timpul să inventăm o lume în care mașinile servesc nevoile și dorințele umanității. "

Don Norman, director al University of California San Diego Design Lab

"Scrisă cu o obiectivitate foarte bine controlată, Cușca de sticlă te sperie însă mai tare ca un thriller SF. Cartea îi forțează pe cititori să reflecteze asupra a ceea ce bănuiesc deja, dar nu vor încă să admită, anume despre modurile în care tehnologia ne modifică viețile. Fie că-ți place sau nu, cu toții suntem răspunzători de viitorul acestei planete neglijabile care se rotește în jurul Soarelui. "

Mihaly Csikszentmihalyi, profesor de psihologie Claremont Graduate University

"Nick Carr este un gânditor neobișnuit, care înțelege că progresul tehnologic este atât necesar, cât și îngrijorător. Cușca de sticlă este un argument pentru o tehnologie care completează abilitățile umane, în loc să le înlocuiască. 

Clay Shirky, autor al cărții Here Comes Everybody