TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Evoluția culturală CA-RFI-EVOLUC-19-N-001
Evoluția culturală
Vezi
galerie

Evoluția culturală

de Ronald F. Inglehart

Id: #263667

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Colecția Biblioteca SINTEZA este coordonată de Vasile Sebastian Dâncu.

Ronald F. Inglehart este profesor de științe politice la Universitatea din Michigan și membru al Academiei Americane pentru Artă și Știință și al Academiei Americane pentru Științe Sociale și Politice.
Inglehart a contribuit la inițierea sondajelor din seria Eurobarometru și este Președinte fondator al Asociației pentru Sondajul Mondial al Valorilor (World Values Survey Association). În 2011 a câștigat Premiul „Johan Skytte” pentru științe politice, considerat adesea ca fiind distincția cea mai înaltă în domeniul științelor politice.
Volumul Evoluția culturală contribuie la revizuirea teoriei modernizării, răspunzând la o serie de întrebări care frământă scena politică și economică la ora actuală:
● Cum poate fi explicat suportul pentru populism?
● Care sunt rădăcinile culturale ale votului pro-Trump și ale Brexit-ului?
● Ce se întâmplă în societățile puternic dezvoltate, atunci când cei care au crescut fără ca supraviețuirea să le fie amenințată de foamete, boli sau războaie ajung să reprezinte majoritatea?
● Care este impactul dezvoltării tehnologice asupra societății, a distribuirii resurselor și asupra orientărilor de valoare ale populației?
Răspunsurile la aceste întrebări se bazează pe rezultatele sondajelor de opinie culese pe o perioadă de peste 30 de ani, în mai mult de 100 de societăți din jurul globului.
Teza centrală a volumului este că securitatea existențială generează transformări culturale și sociale ce urmează modele ce pot fi prezise, mecanismul principal prin care aceste transformări au loc fiind cel al înlocuirii generațiilor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ronald F. Inglehart

Traducător: Mălina Voicu

Data apariției: iunie 2019

ISBN: 978-606-797-264-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 326

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană