TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
NOI versus EI CO-IAB-NOI0VE-21-N-001
NOI versus EI
Vezi
galerie

NOI versus EI

de

Titlu apărut în colecția Corint Future la Corint

Id: #373811

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această carte, care surprinde tendinţe geopolitice şi chestiuni sensibile ale lumii actuale, formulează o teză directă: lumea este în criză, iar globalizarea este de vină
 
 
Cei care au susţinut odată globalizarea au promis o lume a învingătorilor, una în care liberul-schimb avea să aducă prosperitate întregii lumi, iar extremele de dreapta şi stânga aveau să facă loc valorilor liberale universal îmbrăţişate. Ultimii ani au spulberat această fantezie, pentru că cei care au plătit preţul pentru câştigurile globalismului s-au îndreptat spre politicieni naţionalişti şi populişti pentru a-şi exprima furia faţă de lumea politică, faţă de mass-media şi faţă de elitele corporatiste, pe care le învinuiesc pentru pierderile lor. Naţiunile se repliază asupra lor înseşi, oamenii devin tribali, iar proiectul de construcţie a unei ordini internaţionale deschise pare să eşueze.
 
Bremmer recunoaşte faptul că globalizarea nu a fost rea în toate privinţele, căci ea a stimulat decenii de creştere economică şi a eradicat sărăcia pentru o mare parte a umanităţii. Dar el argumentează că impactul său profund a fost să genereze nesiguranţă economică, să submineze solidaritatea socială şi să marcheze o eră a politicii reacţionare.
 
Globalizarea a tulburat nu numai Statele Unite ale Americii şi Europa, ci şi ţările în curs de dezvoltare, inclusiv ţări precum Brazilia, Mexic şi Turcia. În concepţia lui Bremmer, toate naţiunile se confruntă cu o alegere dificilă: fie „construiesc ziduri”, fie reînnoiesc înţelegerile dintre cetăţeni şi guverne în feluri care să le permită ambelor părţi să facă faţă unei lumi de interdependenţă în creştere.
extinde
 

Detalii produs

Autor:

Traducător: Radu Viorel Săndulescu

Data apariției: mai 2021

ISBN: 9786067939545

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

 

Opinii editoriale

O analiză concludentă a fenomenelor concomitente Trump / Brexit şi un avertisment sumbru asupra viitorului...

Kirkus Reviews