TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Autenticitatea. 10 secrete antiglobaliste CA-ANA-AUT1SA-21-N-001
Autenticitatea. 10 secrete antiglobaliste
Vezi
galerie

Autenticitatea. 10 secrete antiglobaliste

de Antonio Amuza

Titlu apărut în colecția Biblioteca Sinteza la Școala Ardeleană

Id: #372647

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Antonio Amuza arată, pe întreg parcursul acestui volum, că, în România, nevoia de autenticitate există și că aceasta reprezintă un manifest împotriva diluării esențelor din care sunt construite valorile față de care românii și-au arătat apartenența de-a lungul timpului. Este momentul ca aceste valori să se reconstruiască social, într-o epocă dominată de belșug și de un spațiu din ce în ce mai îngust de diferențiere și de promisiune instantanee.
Cred că ne aflăm în faţa unei lucrări excepționale pentru domeniul sociologiei, o lucrare care se află la nivelul cel mai înalt al cercetării domeniului. Avem cu toții nevoie de cercetare autentică, de cercetători asemeni lui Antonio Amuza, dornici să facă diferența, care simt nevoia calității, în fața aspectului, nevoia utilului, în fața ambalajului, a adevărului, în fața spectacolului.

 

Antonio Amuza:Ceea ce inițial am considerat un manifest latent al românilor copleșiți de prejudecăți, stereotipuri și lipsă de autenticitate, a devenit, în ultimii 10 ani, o căutare continuă a firescului din culisele vieții sociale. Într-o lume a dezbinărilor, a taberelor, a triburilor și a comunităților conflictuale, te întrebi ce ne aduce împreună când totul ne desparte? Lucrarea de față a imaginat un răspuns, dar nu sub formă de ipoteză, ci mai degrabă sub forma unui construct care a luat naștere prin interacțiunile și interviurile de profunzime pe care le-am moderat, prin discuțiile cu studenții, dar și prin analiza a numeroase studii de caz în încercarea de a găsi soluții pentru probleme încă neridicate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Antonio Amuza

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-797-660-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 178

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

 

Opinii editoriale

Prin întreaga sa cercetare, autorul acestui volum a descoperit, în spatele constructului social numit „autenticitate”, un întreg sistem de valori sociale: originalitate, adevăr, încredere și sinceritate, urmărite constat de indivizi și de colectivități, autenticitatea clădindu-se pe judecăți de valoare construite aprioric. A descoperit că nevoia de autenticitate se formează pe fondul acțiunii actorilor sociali care dezvoltă un soi de contrareacție la fals și falsificare și față de orice alte anti-valori construite prin termeni conotați negativ în încercarea restabilirii unei ordini date mai degrabă de un set de valori dezirabile social decât de un context anterior, greu de plasat cu exactitate într-un moment istoric bine definit.

În cazul lui Antonio Amuza putem vorbi, cu certitudine, de un reprezentant al noii generații de cercetători pentru care căutarea autenticului este un modus vivendi.

Vasile Sebastian Dâncu