TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sensurile ascunse ale vieţii TR-STG-SENAAV-15-N-001
Vezi
galerie

Sensurile ascunse ale vieţii

de Stephen Grosz

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

Id: #212918

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ce se ascunde oare în spatele comportamentelor noastre?
Ce forţe tainice ne mână acţiunile de zi cu zi? Un bărbat nu reuşeşte să se implice în nicio relaţie amoroasă de lungă durată cu o femeie — să aibă el o orientare sexuală diferită?
O femeie, deşi are toate semnele că partenerul îi este infidel, pare să nu poată observa ce se întâmplă chiar sub ochii ei — oare să fie chiar atât de naivă? Un tată îşi reneagă fiica atunci când aceasta se mărită cu un bărbat de altă religie — să fie convingerile sale religioase mai puternice decât dragostea faţă de propriul copil?


Povestirile din această carte ne deschid o fereastră nu numai spre lumea lăuntrică a protagoniştilor şi spre ceea ce se petrece într-un cabinet de psihanaliză, ci şi spre propria noastră viaţă, ce poate purta, la rândul ei, sensuri ascunse.
A-ţi împărtăşi trăirile şi a asculta capătă astfel noi valenţe, capabile să ducă la o înţelegere profundă şi la schimbare. Ele sunt istorii de caz din experienţa psihanalitică a autorului, poveşti ale pacienţilor, redate într-un limbaj simplu, accesibil cititorului nefamiliarizat cu psihanaliza. 


Sensurile ascunse ale vieţii este o carte ce te captivează încă de la primele pagini.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Stephen Grosz

Traducător: Aurelia Acasandrei

Data apariției: martie 2015

Titlu original: The examined life. How We Lose and Find Ourselves

ISBN: 978-606-719-177-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

„O carte frumos scrisă şi plină de învăţăminte... o serie de capitole scurte, pătrunzătoare, care se citesc ca o combinaţie de Cehov şi Oliver Sacks.”

New York Times

„Atunci când nu putem găsi o cale de a ne rosti povestea, povestea ne rosteşte pe noi, visăm aceste poveşti, dezvoltăm simptome sau ne vedem acţionând în feluri pe care nu le înţelegem.
Uneori schimbarea vine nu pentru că ne propunem să ne vindecăm sau să reparăm relaţia noastră cu viaţa; uneori ne schimbăm când reparăm relaţia noastră cu pierderea, cu uitarea, cu moartea.”

Stephen Grosz