TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Elogiul mersului PO-SHO-ELOGIM-19-N-001
Elogiul mersului
Vezi
galerie

Elogiul mersului

de Shane O'Mara

Id: #308422

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Când ne gândim la ceea ce ne defineşte ca oameni, trecem de multe ori cu vederea o caracteristică esenţială, şi anume mersul biped. Este capacitatea care ne-a permis să părăsim Africa şi să ne răspândim în toată lumea, de la îndepărtaţii gheţari din Alaska până în deşerturile toride din Australia. Însă mersul biped ne oferă avantaje mai numeroase şi mai diverse decât am fi tentaţi să credem la o primă privire.

Cartea lui Shane O’Mara este povestea captivantă a evoluţiei noastre, de la dezvoltarea şi mecanica mersului până la mersul în oraşe aglomerate şi surprinzătoarele relaţii care există între mers şi sănătatea mintală, creativitate sau coeziunea socială.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Shane O'Mara

Traducător: Anacaona Mîndrilă-Sonetto

Data apariției: decembrie 2019

ISBN: 978-973-468-026-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Convingătoare şi fascinantă, Elogiul mersului este condimentată cu de toate, de la poeţi din secolul al XIX-lea până la experimente moderne cu subiecţi care joacă jocuri video în scanere RMN.”

The Sunday Times

„Mersul ne face mai sănătoşi, mai fericiţi şi mai deştepţi. Shane O’Mara ştie acest lucru – nu doar din experienţă personală, ci şi din date concrete obiective.”

The Guardian

Elogiul mersului oferă un antidot pentru numeroasele suferinţe care se pot acumula din cauza stilului nostru de viaţă modern caracterizat de sedentarism.”

Simple Things

„Fascinant… O’Mara demonstrează că mersul este strâns legat de corp, de creier şi, în definitiv, de existenţa noastră ca specie.”

The Times
Shane O'Mara
Shane O'Mara
Autor

Shane O’Mara este profesor de neuroştiinţe la Trinity College Dublin. Este cerce...

vezi autor