TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sensuri ale vieţii AS-RFB-SENSAV-11-N-001
Vezi
galerie

Sensuri ale vieţii

de Roy F. Baumeister

Titlu apărut în colecția Psihologie şi viaţă la ASCR

Id: #231056

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Sunt foarte rare abordările atât de vaste ale istoriei şi culturii în cadrul psihologiei sociale contemporane, cum găsim în această carte. Autorul abordează o temă dificil de investigat prin experimente. Utilizează, însă, riguros datele oferite de studiile empirice, făcând o analiză interdisciplinară, erudită şi, totodată, cuceritoare a modului în care sensul vieţii influenţează viaţa socială.
Roy Baumeister utilizează în structura conceptuală a cărţii o serie de analize şi rezultate interdisciplinare (istorie, sociologie, antropologie, religie ş.a.), ca date de intrare care pot crea o bază empirică pentru practicarea psihologiei. El abordează simultan probleme foarte profunde, reflectând asupra a cinci teme fundamentale referitoare la sensul vieţii: nevoia umană de sens, modul în care sensul ne determină viaţa, negocierea dintre individ şi cultură în crearea sensului vieţii, transformarea modernă a sinelui, ca răspuns la criza de valori şi relaţia dintre timp şi sensul vieţii.
Atât pentru nespecialişti, cât şi pentru psihologi şi alţi oameni de ştiinţă, cartea va constitui fără îndoială o lectură fascinantă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Roy F. Baumeister

Traducător: Éva Kállay

Data apariției: 2011

Titlu original: Meanings of Life

ISBN: 978-606-8244-27-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 542

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR