TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Psihologia copilului în context judiciar. Fundamente teoretice și aplicative AS-GHV-PCNCJF-16-N-001
Psihologia copilului în context judiciar. Fundamente teoretice și aplicative
Vezi
galerie

Psihologia copilului în context judiciar. Fundamente teoretice și aplicative

de Gheorghe Visu-Petra

Id: #247724

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

PSIHOLOGIA COPILULUI ÎN CONTEXT JUDICIAR este prima încercare autohtonă de sistematizare a cunoștințelor care fac conexiunea dintre psihologia copilului și psihologia judiciară.

Cartea este alcătuită din trei părți.
Prima parte ne introduce în noțiunile de bază despre dezvoltarea copiilor, în special dezvoltarea cognitivă, socială și emoțională, discutând și despre minciună la copii, capacitatea copilului de a distinge între adevăr și minciună, abilitatea să de a minți mai mult sau mai puțin sofisticat în diferite perioade de dezvoltare.
Partea a doua prezintă principalii factori de vulnerabilitate care îi predispun pe copii și adolescenți să devină victimele sau autorii unor infracțiuni. Această secțiune discută abuzul la copii, alienarea parentală, dar și impactul divorțului.
Ultima parte introduce câteva proceduri specifice cu implicații relevante pentru prezența copiilor în sistemul legal, referindu-se la minorii din sistemul de probațiune, precum și la copiii ca martori sau la tehnicile folosite în intervievarea copiilor și adolescenților. Această parte aduce o serie de elemente de specific național și internațional la nivel legislativ sau procedural în domeniul dreptului familiei sau al protecției drepturilor copilului, propunând o serie de aplicații în cadrul sistemelor de probațiune, de protecție a copilului, oferind informații referitoare la tehnicile optime de intervievare a copiilor, în general, sau, specific, pentru obținerea unor informații detaliate de la copiii martor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gheorghe Visu-Petra

Data apariției: decembrie 2016

ISBN: 978-606-977-001-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 438

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR