TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Peisaje interioare. Rescrierea istoriei emoționale prin psihoterapie psihanalitică TR-COI-PIRIEP-17-N-001
Peisaje interioare. Rescrierea istoriei emoționale prin psihoterapie psihanalitică
Vezi
galerie

Peisaje interioare. Rescrierea istoriei emoționale prin psihoterapie psihanalitică

de Corneliu Irimia

Titlu apărut în colecția Psihologie-Psihoterapie la Trei

Id: #249131

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Peisaje interioare. Rescrierea istoriei emoționale prin psihoterapie psihanalitică comandă acum cartea onine scrisă de și apărută în colecția Psihologie-Psihoterapie la editura Trei.

Alina se află în al treilea an al terapiei personale. Ea îşi autoexaminează istoria relaţiilor de iubire: iubirile ei de copil, de adolescentă, iubirile de tânără adultă. Este o istorie pe care o are înscrisă în psihic şi în corp. Analizanda se uită la această istorie şi încearcă să o accepte aşa cum este ea; şi, pentru că se dovedeşte greu de acceptat, de îndurat cu traumele şi neîmplinirile ei, această istorie se cere rescrisă. Din subiectul pasiv al propriilor scenarii de viaţă, al influenţelor puternice venite dinspre proprii părinţi, ea încearcă şi reuşeşte, în mare măsură, să îşi rescrie istoria emoţională, să îi caute şi să îi găsească un sens personal, autentic. Din obiect al propriului trecut şi al privaţiunilor impuse de el, Alina devine, încet-încet, subiectul acestora.

Procesul terapeutic prin care trece Alina, protagonista cărţii, în întâlnirea cu psihoterapeutul — Pavel — este un proces fictiv, însă povestea lui nu este mai puţin realistă. Aşa cum, în teatru, viaţa este prezentată până la capăt, şi aici, dar într-o formă concentrată, este prezentată viaţa unei relaţii terapeutice de lungă durată cu atmosfera, ritmul, nuanţele şi tensiunile ei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Corneliu Irimia

Data apariției: mai 2017

ISBN: 978-606-719-912-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: terapie

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

Învăţăm prin terapia psihanalitică să ne privim cu luciditate fără să îndepărtăm automat experienţele paradoxale, contradictorii, intense, pe care, de obicei, le alungăm imediat. Ajungem să acceptăm că putem iubi şi urî în acelaşi timp o persoană ce ne este dragă, realizăm noi punţi între nobleţea sufletească şi propriul egoism. Toate acestea aduc cu ele, inevitabil, o creştere a responsabilităţii faţă de propria viaţă. Ajungem să nu îi mai acuzăm atât de uşor pe ceilalţi pentru propriul nostru destin, pentru propriile alegeri şi suferinţe - 

Corneliu Irimia

Doar prin recunoaşterea propriilor gânduri şi sentimente inconştiente, prin analiza poveştilor pe care ni le spunem despre noi, putem ajunge să descoperim adevărul despre noi înşine. Facem acest lucru însoţiţi fiind de un psihoterapeut care ne poate ajuta în acest demers, deoarece el a făcut, deja, acest drum înaintea noastră -

Corneliu Irimia
Corneliu Irimia
Corneliu Irimia
Autor

Corneliu Irimia este lector universitar, psihoterapeut, psihanalist, formator și...

vezi autor