TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Psihoterapia psihodinamică a pacienților borderline TR-OKA-PSPAPB-21-N-001
Psihoterapia psihodinamică a pacienților borderline
Vezi
galerie

Psihoterapia psihodinamică a pacienților borderline

de Otto Kernberg, Michael A. Selzer, Harold W. Koenigsberg, Arthur C. Carr, Ann H. Appelbaum

Titlu apărut în colecția Psihologie-Psihoterapie la Trei

Id: #366506

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Atât strategia de tratament, cât și tactica terapeutică prezentate în această carte derivă dintr‑un model teoretic integrat al psihopatologiei borderline, bazat pe teoria psihologiei Eului si a relațiilor de obiect. Autorii descriu atât fazele tratamentului, cât și aspectele critice care pot apărea pe parcurs, utilizând explicații clare ale tehnicii terapeutice și numeroase ilustrări clinice. Modelul de tratament prin psihoterapie de orientare psihanalitică propus de aceștia, rezultat dintr-un program de cercetare în psihoterapie desfășurat în cadrul Centrului Medical Cornell al Spitalului din New York, poate reprezenta un sprijin pentru terapeuții începători și poate constitui, de asemenea, un ghid valoros pentru cei care au experiență în practicarea psihoterapiei.

extinde
 

Detalii produs

Titlu original: Psychodynamic Psychotherapy Of Borderline Patients

ISBN: 978-606-40-0708-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

Un pacient a descris faptul că este capabil să ia „atât de multe pastile câte vrea" fără să ajungă să se sinucidă. Terapeutul ar putea spune: „Spui că indiferent ce faci cu acele pastile vei fi în regulă?" Pacientul răspunde: „Nu. Este posibil să mă înșel și să iau prea multe, deși acest lucru este improbabil". După ce a stabilit faptul că pacientul nu deține o viziune psihotică cum că ar fi invulnerabil la efectul medicamentelor, terapeutul poate spune: „Poate că trebuie să vă convingeți pe dumneavoastră înșivă că dețineți într‑o măsură atât de mare controlul asupra situației, pentru că ceea ce simțiți cu adevărat este că nu aveți control și că nu veți fi capabil să vă opriți".
Autorii



Terapeutul: Acum îmi spuneți că sunt binevoitor și că vă simțiți total relaxat cu mine.
Pacientul: Și ce este în neregulă în legătură cu asta?
Terapeutul: Mi se pare surprinzător faptul că acum zece minute ați spus că trebuie să mă „supravegheați ca un șoim", pentru că eram periculos.
Pacientul: Așa erați atunci. Acum sunteți diferit.
Terapeutul: Cum putem înțelege faptul că aparenta mea schimbare se produce atât de rapid? Este ca și când ați ști să vă descurcați cu mine doar dacă mă vedeți într‑o extremă sau în cealaltă.

Autorii