TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Educarea persoanelor cu întârzieri de dezvoltare. Tehnici de bază ale intervenției comportamentale (Manualul ABA)

O. Ivar Lovaas
Cunoscută și sub numele de „manualul ABA”, cartea este un titlu de referință din domeniul autismului și întârzierilor de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-92464-3-6
Dimensiuni: 21x29,6 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Educarea persoanelor cu întârzieri de dezvoltare. Tehnici de bază ale intervenției comportamentale (Manualul ABA)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cunoscută și sub numele de „manualul ABA”, cartea este un titlu de referință din domeniul autismului și întârzierilor de dezvoltare. Sunt prezentate programele de început ale tratamentului comportamental și sunt descriși foarte detaliat pașii de lucru. De asemenea, cartea cuprinde și un capitol extensiv dedicat comunicării prin schimb de imagini (PECS).

Ivar O. Lovaas, care a fost profesor de psihologie la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), este considerat fondatorul tratamentului comportamental destinat tulburărilor din spectrul autist.

Tratamentul Lovaas este extrem de eficient pentru majoritatea copiilor cu autism, dar în special pentru copiii care au un stil de învățare auditiv. Ceilalți elevi, care învață în mod preponderent vizual, pot beneficia de pe urma programului de comunicare dezvoltat de Nina Lovaas, Citirea și scrierea, precum și a Sistemului de comunicare prin schimb de imagini (PECS), dezvoltat de Andy Bondy și Lori Frost. Ambele programe sunt prezentate în secțiunea dedicată elevilor vizuali.

Scopul principal al profesorului Lovaas a fost să pună la dispoziția părinților mijloacele care să-i ajute să implementeze un program intensiv de tratament comportamental la domiciliu (40 de ore pe săptămână). Cartea prezintă însă interes pentru oricine dorește să cunoască modul în care învață copiii cu autism, precum și mecanismele aflate în spatele problemelor comportamentale asociate în mod frecvent cu autismul (lipsa de motivație și atenție, autostimularea, accesele de furie).

Cartea a apărut cu sprijinul lui Damian Nedescu și al Centrului Horia Moțoi.

Autor: O. Ivar Lovaas
Traducător: lect. dr. Alina Ţigău
Prefaţator: Daniel David
Data apariției: 2012
Editura: Frontiera
Titlu original: Teaching Individuals with Developmental Delays. Basic Intervention Techniques
Pagini: 528
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
autism, dezvoltare, manual, terapie, tehnici, strategii, comunicare prin imagini, autostimulare
  • Daniel David - Prefaţator
    Daniel David este profesor „Aaron T. Beck” universitar doctor, directorul International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health si al Scolii Doctorale „Psihodiagnostic si Interventii Psihologice Validate Stiintific” din cadrul Universitatii „Babes‑Bolyai”, director al Centrului Roman de Psihoterapie Cognitiva si Rational‑Emotiva si Comportamentala (afiliat cu Albert Ellis Institute, SUA)...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor