TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Știința încrederii CV-JOG-TNAENC-21-N-001
Vezi
galerie

Știința încrederii

de John Gottman

Titlu apărut în colecția Biblioterapia la Curtea Veche

Id: #373359

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Acordul emoțional în cuplu
 

Descriere produs

O abordare științifică asupra iubirii, din care aflăm care este fundamentul unei relații de cuplu sănătoase și durabile. Un text esențial atât pentru terapeuți, cât și pentru toți cei care aspiră să își înscrie povestea în durată, de la cel mai reputat cercetător american în domeniul relațiilor de cuplu.


Oare inefabilul iubirii și taina relației dintre doi oameni pot fi traduse în cifre? John Gottman, psiholog clinician de renume și profesor emerit la Universitatea din Washington, Seattle, susține că da. Iar abordarea statistică și matematică nu este doar o ambiție științifică de cabinet, ci rezultatul a patruzeci de ani de muncă. Gottman și echipa sa au dus relația de cuplu în laborator, au studiat-o și au ajuns la concluzia că încrederea este acel element-cheie, cuantificabil, a cărui prezență sau absență poate conduce la înflorirea sau, dimpotrivă, la erodarea iubirii.

 

Mai mult, încrederea poate fi cultivată prin metode a căror validitate a fost confirmată, printre altele, de acuratețea cu care Gottman a reușit să anticipeze rata divorțurilor pe o perioadă dată. Acordul emoțional, spune el, este acela care poate regla climatul afectiv dintr-un cuplu, iar teoria pe care o construiește în jurul acestui concept este menită să îi ajute pe parteneri să se reconecteze unul cu celălalt, să își redobândească respectul, să își arate afecțiunea și să canalizeze energiile conflictului spre consolidarea unei relații reușite. Maniera aplicată în care Gottman discută dinamica specifică a relației face din Știința încrederii o veritabilă carte-reper atât pentru terapeuți, cât și pentru cuplurile care aspiră să își înscrie povestea în durată.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Gottman

Traducător: Andreea Vrabie

Data apariției: mai 2021

Titlu original: The Science of Trust. Emotional Attunement for Couples

ISBN: 978-606-44-0189-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: încredere, iubire, cuplu

 

Opinii editoriale

Un text esențial în formarea terapeuților de cuplu.

PsycCritiques

Ca întotdeauna, cercetările inovatoare și cunoașterea extinsă a lui John Gottman în materie de relații uimesc și inspiră. Această carte ne arată că știința relațiilor de iubire face progrese și că, prin ea, putem să înțelegem și să modelăm cele mai importante relații din viețile noastre.

Dr. Sue Johnson

„Știința încrederii reflectă devotamentul de o viață al lui Gottman în a-i ajuta pe ceilalți să își îmbunătățească relațiile. Conținut util și accesibil, informații de ultimă oră – un volum de referință, pe care orice practician ar trebui să îl aibă în bibliotecă.

Journal of Couple & Relationship Therapy

Un cumul uimitor de fapte, studii și concepte cu adevărat folositoare. Cartea lui Gottman se citește cu creionul în mână.

newsletterul Fundației „Milton H. Erickson“
John Gottman
John Gottman
Autor

John M. Gottman - cercetător de renume în domeniul relațiilor de cuplu și al fam...

vezi autor