TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Efectul de undă PO-AUL-EFECDU-21-N-001
Efectul de undă
Vezi
galerie

Efectul de undă

de Aurora Liiceanu

Titlu apărut în colecția Seria de autor Aurora Liiceanu la Polirom

Id: #374367

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Admirator al lui John Singer Sargent, cunoscutul scriitor britanic Julian Barnes s-a dus să vadă o expoziție a artistului american la National Portrait Gallery. Portretul unui bărbat cu haină roșie i-a plăcut atît de mult, încît a vrut să afle cine a fost el și de ce a ales Sargent să-l imortalizeze. Așa s-a născut o minunată carte, care a ajuns bestseller.

Pornind de la această poveste, Aurora Liiceanu arată cum în viața unora dintre noi există mici întîmplări aparent lipsite de importanță, dar care ajung să schimbe destine. Autoarea ne face cunoștință cu Samuel-Jean Pozzi, cel care l-a fascinat pe Julian Barnes, un medic eminent, un om cu o personalitate excepțională și cu un destin pe măsură, și îi pune în paralel povestea cu cea a celebrei actrițe Sarah Bernhardt.

Deși aveau firi foarte diferite, cei doi au trăit o poveste de dragoste, care s-a transformat cu timpul într-o prietenie pe viață. Pe lîngă ei, sînt puși sub lupă, între alții, Henry James, pictorul Sargent, grupul Bloomsbury, cu complicatele relații dintre Vanessa Bell, soțul ei, Duncan Grant și iubiții acestuia, dar și reginele rivale în frumusețe Elizabeth Arden și Helena Rubinstein.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aurora Liiceanu

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 978-973-46-8492-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin

Aurora Liiceanu
Aurora Liiceanu
Autor

Aurora Liiceanu, doctor în psihologie, a lucrat în cercetare și a predat psiholo...

vezi autor