TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Anxios. Cum ne ajută creierul să înțelegem și să tratăm frica și anxietatea AS-JOL-ACNACS-18-N-001
Vezi
galerie

Anxios. Cum ne ajută creierul să înțelegem și să tratăm frica și anxietatea

de Joseph LeDoux

Titlu apărut în colecția Psihologul expert la ASCR

Id: #258426

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea aduce o nouă perspectivă asupra fricii și anxietății. Frica și anxietatea sunt senzații conștiente. De aceea, pentru a înțelege frica și anxietatea trebuie să înțelegem conștiința. Mai multe capitole din volumul de față se referă la stadiul cercetărilor la zi în înțelegerea conștiinței – în domeniile neuroștiințelor, psihologiei și filosofiei – deoarece un rol important al conștiinței este acela de a ne înțelege creierele în complexitatea lor. Mult din ceea ce face creierul este realizat în mod inconștient. Mințile noastre conștiente construiesc apoi o explicație a ceea ce trăim. În acest sens, conștiința este o relatare despre sine, construită din fragmente de informații la care avem acces conștient direct (percepții și amintiri) și din consecințele observabile sau „monitorizabile” ale proceselor inconștiente. Emoțiile sunt construcții cognitive sau psihologice.
De asemenea, el aduce lămuriri despre felul în care amintirile care conțin amenințări se formează și se stochează în creier. A cartografiat circuitele neuronale subiacente și a identificat celulele, sinapsele și moleculele care fac posibilă această formă de învățare și memorie.
Înțelegând adevărata natură a fricii și a anxietății în creier, putem crea o mai bună foaie de parcurs a acestora pentru descoperirea medicamentelor și pentru dezvoltarea celor mai bune metode psihoterapeutice.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Joseph LeDoux

Traducător: Mihaela Marian Mihăilaş

Data apariției: decembrie 2018

Titlu original: Anxious: Using the Brain to Understand and Treat Fear and Anxiety

ISBN: 978-606-977-031-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR

Teme: emoții