TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dictatura 2.0. În culisele luptei mondiale pentru democrație 978-606-33-0235-0
Dictatura 2.0. În culisele luptei mondiale pentru democrație
Vezi
galerie

Dictatura 2.0. În culisele luptei mondiale pentru democrație

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

de William J. Dobson

13 41 lei
-10% de la 14,9 lei
Indisponibil
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului

Descriere produs

Descoperă cartea Dictatura 2.0. În culisele luptei mondiale pentru democrație de William J. Dobson apărută la editura Litera

În întreaga lume, se poartă un război între dictatori și cei care se ridică împotriva lor. Prin intermediul unor reportaje originale și al unei analize strălucite, apreciatul jurnalist William J. Dobson dezvăluie mecanismele interioare ale regimurilor autoritare din prezent și ne duce în spatele liniilor acestei bătălii pentru viitorul libertății. 

Regimurile autoritare actuale, după cum arată Dobson, nu seamănă prea mult cu autocrații secolului XX sau cu anacronicul regim nord-coreean. Un număr crescând de țări conduse de dictatori și președinți pe viață nu au întărit statul polițienesc, nici nu s-au izolat de lume. În schimb, și-au adaptat cu inteligență guvernarea, plănuind să profite la maximum de pe urma sistemului global, fără a pierde din putere. Iranul are partide de opoziție și alegeri. Cetățenii ruși au libertatea de a călători. În China, piața liberă a înlocuit planurile cincinale. Forța brută a lăsat locul mijloacelor tehnocrate de control. Cu toate acestea, oamenii continuă să nu fie liberi.

Dar, pe măsură ce dictatorii au devenit mai abili, la fel s-a întâmplat și cu cei care li se opun. Acum, aceştia se confruntă cu milionari, filantropi, academicieni, bloggeri, ONG-uri, consultanți și grupuri studențești, care au capacitatea de a-și transmite într-o clipă mesajul în întreaga lume. 

Dovedind o uimitoare cunoaștere a scenei mondiale, autorul Dictaturii 2.0 aduce în prim-plan acest joc de-a șoarecele și pisica cu miză uriașă și ne arată modul în care fiecare tabără își perfecționează strategiile pentru războiul care ne va defini epoca.

extinde

Detalii produs

Autor: William J. Dobson

Data apariției: decembrie 2015

ISBN: 978-606-33-0235-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Editura: Litera

Pagini: 416

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Politică și relații internaționale
Speciale >> Nonfiction
Cuvinte cheie:
politică, dictator, totalitarism, regim politic, libertate, guvernare, opoziție, putere, strategie

Opinii editoriale

„O analiză splendidă și originală a naturii autoritarismului modern.”

Anne Applebaum, câștigătoare a Premiului Pulitzer

Opinia cititorilor