TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Proștii Europei HU-TRU-PECSSC-17-N-001
Vezi
galerie

Proștii Europei

de Traian Ungureanu

Id: #248900

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum se sinucid civilizațiile
 

Descriere produs

Proștii Europei începe cu o insultă, pe copertă, și continuă, între coperte, cu apărarea celor insultați. Cartea lui Traian Ungureanu măsoară critic îndepărtarea elitelor de omul de rând și de înțelesul democrației europene.


Semnele rău prevestitoare adunate în această carte sunt o colecție de anomalii derutante pe care ne-am obișnuit să o numim actualitate. În Occident, toleranța față de intoleranța terorismului, migrația nelimitată și suferința gândirii sub apăsarea unui nou dogmatism. În România, disprețul politic plenar pentru lege, dar și naivitatea față de adevărata istorie din care au crescut problemele caracterului național.


În Vest și în Est, slăbită de conformism, aroganță și ignoranță, civilizația europeană pierde teren. Cultura și convingerile care dădeau strălucirea lumii europene se clatină. Clasa conducătoare găsește democrația neconvenabilă. Un nou model de viață și gândire neagă vehement tradițiile istorice în care am trăit până de curând.
Fără adevăr, dezbatere și valori, degradarea lumii europene poate deveni ireversibilă. Cartea lui Traian Ungureanu vorbește fără compromisuri despre rătăcirile îmbietoare care riscă să ne devină destin.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Traian Ungureanu

Data apariției: mai 2017

ISBN: 978-973-50-5748-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 260

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: societate, Democrație, destin, pericol, terorism, toleranță

Traian Ungureanu
Traian Ungureanu
Autor

Traian Ungureanu (n. 1 martie 1958, București) este unul dintre ziariștii români...

vezi autor