TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
S-a sfârșit oare secolul american? CO-JSN-SASOSA-15-N-001
Vezi
galerie

S-a sfârșit oare secolul american?

de Joseph S. Nye

Id: #242355

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De mai bine de un secol, Statele Unite sunt cel mai puternic stat al lumii. În prezent, unii analiști prezic că în curând China va ocupa această poziție. Să însemne aceasta că secolul american s-a sfârșit: Oare ascensiunea rapidă a Chinei va genera un noi Război Rece, de data aceasta între cei doi titani?


În acest eseu captivant, Joseph Nye, cunoscut analist în domeniul politicii externe, explică de ce secolul american este departe de a se sfârși și ce trebuie să facă Statele Unite pentru a se menține în frunte într-o epocă în care politicile de putere sunt tot mai difuze. Este posibil ca statutul de superputere al Americii să fie oarecum diminuat de propriile sale probleme interne și de boom-ul economic al Chinei, afirmă Nye, însă forța sa militară, economică, precum și exercitarea de soft power vor continua să o propulseze înaintea rivalilor săi zeci de ani de-acum înainte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Joseph S. Nye

Traducător: Ondine-Cristina Dăscăliţa

Data apariției: decembrie 2015

Titlu original: Is the American Century over?

ISBN: 978-973-7115-35-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 196

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Comunicare.ro

 

Opinii editoriale

„Într-o lume care pare brusc amenințată de noi pericole și de răspândirea unor viziuni pesimiste, carte lui Joe Nye ne oferă la timp o perspectivă istorică tonică și liniștitoare asupra evenimentelor curente și o înțelegere nunanțată a acestora, precum și o abordare pragmatică a felului în care se exercită leadership-ul american.”

Strobe Talbott, preseinte al Brookings Institution

„Declinul american poate fi o idee exagerată. În acest excelent nou eseu, în care profesorul Joseph Nye de la Harvard se întreabă dacă S-a sfârșit secolul american?, autorul arată care sunt atuurile durabile-din punct de vedere economic, demografic, georgrafic, precum și militar-pe care le au Statele Unite.”

Financial Times

„Analiză lucidă a lui Joe Nye o face în legătură cu locul pe care îl ocupă America în lume stabilește pentru mai bine de un sfert de secol termenii în care are loc această dezbatere. Cartea de față este importantă prin faptul că ideile lui Nye sunt aduse la zi, și extrem de valoroasă pentru că echilibrează abordările pesimiste sau limitate, foarte des întâlnite în dezbaterile despre viitorul Americii.”

Lawrence H. Summers, Harvard University
Joseph S. Nye
Joseph S. Nye
Autor

Joseph S. Nye, Jr., profesor la John F. Kennedy School of Government din cadrul...

vezi autor