TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Locuri comune. Clasă, anticomunism, stânga TA-FLP-LOCCAS-17-N-001
Locuri comune. Clasă, anticomunism, stânga
Vezi
galerie

Locuri comune. Clasă, anticomunism, stânga

de Florin Poenaru

Titlu apărut în colecția Colecţia de stradă la Tact

Id: #248512

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Florin Poenaru Locuri comune. Clasă, anticomunism, stânga :

Cartea de față este rezultatul încercării de a gândi tranziția ca perioadă în sine și de a reflecta, în prezent, despre prezent. Ea propune o formă de practică teoretică ce vrea să distingă, în freamătul evenimentelor zilnice, imediate, structuri de durată, fiind un demers aflat la intersecția dintre știri și istoriografie – un alt nume care i s-a dat antropologiei sociale.

Volumul cuprinde trei cronici contemporane. Prima, o incursiune în politica românească a tranziției, este o analiză a unor personaje-cheie ce au întruchipat la un moment sau altul, fără știrea sau voia lor, procese sociale structurale. A doua secțiune reprezintă o examinare oblică a ceea ce a fost anticomunismul românesc de după 1989 și se axează pe modul în care dosarele Securității au fost integrate ca sursă de date istorice și de judecată publică în cadrul anticomunismului, reliefând și contradicțiile insurmontabile pe care această opțiune politică și epistemică le-a generat. În fine, partea a treia oferă o istorie tematică și o interpretare politică a rearticulării stângii românești independente din perioada postcomunistă, explicând formele pe care această rearticulare le-a luat și antinomiile pe care le-a creat. Locuri comune, așadar – lucruri care ne privesc pe toți.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Florin Poenaru

Data apariției: aprilie 2017

ISBN: 978-606-843-784-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 267

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tact

Teme: comunism

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Pe Florin Poenaru îl citesc mai rar, însă rămâne permanent un autor bifat în lista mea de lecturi on-line. Deși nu facem parte din aceeași tabără ideologică, ba dimpotrivă, Florin Poenaru e un analist......“

citește mai mult