TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ce este populismul? PO-JWM-CE00EP-17-N-001
Ce este populismul?
Vezi
galerie

Ce este populismul?

de Jan Werner Müller

Titlu apărut în colecția Științe politice. Opus la Polirom

Id: #250030

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Donald Trump, Silvio Berlusconi, Marine Le Pen, Jarosław Kaczyński sau Viktor Orbán sunt doar cîteva nume care dovedesc simpatia tot mai mare de care se bucură populiștii în lumea întreagă. Dar ce este, mai exact, populismul? Oare toți cei care critică Wall Street-ul sau Washingtonul ar trebui considerați populiști? Care este diferența dintre populismul de dreapta și cel de stînga? Populismul aduce guvernarea mai aproape de popor sau este o amenințare la adresa democrației? Și, în definitiv, cine este „poporul” și cine poate vorbi în numele lui? Bazîndu-se în studiul său pe evenimente istorice din Europa, Statele Unite și America Latină, Jan-Werner Müller abordează toate aceste probleme generate de renașterea populismului la nivel global. În plus, autorul propune strategii concrete pe care democrații liberali le-ar putea aplica pentru a-i înfrunta cu succes pe populiști și, în special, pentru a contracara pretențiile acestora de reprezentare a „majorității tăcute” sau a „poporului adevărat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jan Werner Müller

Traducător: Irina-Marina Borțoi

Data apariției: septembrie 2017

ISBN: 978-973-466-912-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: conflict

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,În contextul politic actual, o introducere în doctrina populismului e mai necesară ca niciodată. Turcia, Ungaria, Polonia, dar și Statele Unite, Marea Britanie sau Franța sunt cotropite la propriu de......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Pentru a înțelege popularitatea lui Trump, cartea profesorului de științe politice Jan-Werner Müller de la Princeton University este cea maiutilă.

The Washington Post

O carte excepțională despre un concept politic alunecos, însă esențial. Critica impetuoasă pe care Jan-Werner Müller o aduce populismului constituie o importantă sursă de informații pentru oricine încearcă să înțeleagă rădăcinile și natura conflictelor politice care frămîntă în vremurile actuale Europa și Statele Unite.

Michael Kazin