TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tragedia Uniunii Europene CO-GSG-TUEDSR-15-N-001
Tragedia Uniunii Europene
Vezi
galerie

Tragedia Uniunii Europene

de George Soros, Gregor Peter Schmitz

Id: #242058

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Dezintegrare sau renaștere?
 

Descriere produs

Într-o serie de dialoguri purtate cu incisivul jurnalist german Gregor Peter Schmitz, celebrul om de afaceri George Soros, personalitate cu o vastă experientă europeană, ne oferă comentarii tranșante despre destinul Europei, criza euro și tendințele globale, formulând totodată recomandări precise: Criza din zona euro nu a fost consecința inevitabilă a integrării, ci rezultatul unor greșeli politice, economice și financiare ce ar fi putut fi evitate; încrederea exagerată în capacitatea de autoreglare a piețelor financiare, ceea ce Soros numește fundamentalism de piață, a determinat apariția unor structuri instituționale deficiente, ce se cer reformate. În pofida pericolelor considerabile din acest moment, George Soros își păstrează încrederea în Uniunea Europeană ca model al unei societăți deschise. Această carte este expresia viziunii sale legate de o Europă pașnică și eficientă.

 

• O analiză pertinentă a lumii de azi şi a problemelor cu care se confruntă construcţia europeană.
• O prezentare amănunţită a viziunii lui George Soros despre Uniunea Europeană, criza financiară şi modalităţile de ieşire din aceasta.
• O anexă, cuprinzând un eseu consistent semnat de George Soros, în care sunt explicate noţiunile şi principiile care stau la baza teoriei sale despre dinamica pieţelor financiare.
• Incursiuni, cu valenţe memorialistice, în viaţa şi diversele experienţe personale şi profesionale ale fascinantului personaj care este George Soros.
• O modalitate extrem de prietenoasă şi captivantă – bazată pe un dialog alert şi incitant – de prezentare a unor subiecte de mare actualitate.
• O carte de interes deopotrivă pentru un public larg, interesat de destinele Europei şi ale lumii contemporane, dar şi pentru specialişti – jurnalişti, politologi, economişti, sociologi, politicieni, studenţi etc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Soros, Gregor Peter Schmitz

Traducător: Ondine-Cristina Dascăliţa

Prefaţator: Anatole Kaletsky

Postfaţator: Alina Bârgăoanu

Data apariției: octombrie 2015

Titlu original: Wetten auf Europa: Warum Deutschland den Euro retten muss, um sich selbst zu retten

ISBN: 978-973-711-520-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Comunicare.ro

George Soros
George Soros
Autor

George Soros (n. Budapesta, 1930) conduce Soros Fund Management si a infiintat r...

vezi autor