TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Didactica funcţională. Obiective, strategii, evaluare. Cognitivismul operant AS-MIM-DFOSEC-11-N-001
Vezi
galerie

Didactica funcţională. Obiective, strategii, evaluare. Cognitivismul operant

de Michael Minder

Titlu apărut în colecția Educaţie la ASCR

Id: #231034

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea este un excelent tratat de didactică, pe care autorul Îl concepe din perspectiva conceptului de cognitivism operant, cu ajutorul căruia ni se propune un răspuns coerent şi realist la o întrebare fundamentală în educaţie: cum să se predea astăzi? 
Cartea prezintă o didactică adaptabilă tuturor nivelurilor învăţământului, centrată pe o concepţie funcţională, participativă şi interdisciplinară asupra predării şi împacă, într-un mod original, pedagogia interesului cu pedagogia pe bază de obiective.
Concepută pentru a fi utilizată practic de către actualele şi viitoarele cadre didactice, didactica funcţională constituie atât o metodă de formare continuă, cât şi un manual de referinţă: ea ne învaţă cum să stabilim obiectivele educaţionale, cum să utilizăm un curriculum, cum să motivăm învăţarea, cum să stabilim sarcinile de învăţare şi cum să evaluăm formativ sau sumativ. Practic, ne arată cum să didactizăm cunoaşterea. Cunoaşterea produsă (cunoaştere ştiinţifică) nu este automat învăţabilă. Ca să poată fi învăţată, ea trebuie reconstruită: selectată, organizată, recodată, adaptată caracteristicilor elevilor, asimilată, evaluată, certificată, transferată.
Didactica este reconstrucţia cunoaşterii ştiinţifice pentru a fi învăţabilă. Un proces dificil pe care puţini profesori îl fac cum se cuvine. Această carte le oferă şansa să înveţe cum se face acest lucru.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michael Minder

Traducător: Livia Titieni

Data apariției: 2011

ISBN: 978-973-7973-95-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 394

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR