TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Curriculum şi competenţe. Un cadru operaţional AS-MEP-CICUCO-10-N-001
Curriculum şi competenţe. Un cadru operaţional
Vezi
galerie

Curriculum şi competenţe. Un cadru operaţional

de Philippe Jonnaert, Moussadak Ettayebi, Rosette Defise

Titlu apărut în colecția Educaţie la ASCR

Id: #231028

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea de faţă este un ansamblu coerent de răspunsuri la întrebările pe care le suscită inevitabil o lume a educaţiei în plină transformare: cum să construim un cadru curricular şi un curriculum; ce relaţie există între un curriculum şi programele de studii ale diverselor discipline; cum se defineşte şi cum se construieşte o competenţă; cum formăm competenţele printr-un curriculum.
Autorii replasează conceptul de curriculum în contextul contemporan al reformelor sistemelor educaţionale, revizuiesc noţiunea de competenţă situând-o în raport cu teoriile acţiunii şi analizează câmpul semantic în cadrul căruia evoluează noţiunea de competenţă. Lucrarea propune analize actuale ale conceptului de curriculum şi ale noţiunii de competenţă. Foarte documentată, înscriindu-se într-un cadru teoretic bogat şi actual, ea poartă, de asemenea, amprenta pragmatismului cercetărilor de teren.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Philippe Jonnaert, Moussadak Ettayebi, Rosette Defise

Traducător: Iulia Mateiu

Prefaţator: Mircea Miclea

Data apariției: 2010

Titlu original: Curriculum et compétences

ISBN: 978-973-7973-98-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 125

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR

 

Opinii editoriale

"Această carte este o lectură, îndrăznesc să spun, obligatorie pentru oricine lucrează în educaţie sau este interesat de ceea ce se întâmplă în acest domeniu. Dacă înţelegem cu toţii în acelaşi fel aceste concepte de bază, atunci putem să facem reforma curriculară şi să centrăm educaţia pe competenţe. Numai vorbind aceeaşi limbă (conceptuală), vom avea încredere unii în alţii, vom putea lucra împreună toţi cei interesaţi. O încredere bazată pe înţelegerea a ceea ce vrem să facem." 

prof. dr. Mircea Miclea