TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fotojurnalism și imagine TR-ILR-FOTOII-16-N-001
Fotojurnalism și imagine
Vezi
galerie

Fotojurnalism și imagine

Titlu apărut în colecția Comunicare media la Tritonic

Id: #312837

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul de față include 20 de comunicări științifice, susținute la cel de-al XIV-lea Simpozion Național de Jurnalism, cu participare internațională, având tema Fotojurnalism și imagine, simpozion organizat de Departamentul de Jurnalism al Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, în zilele de 6-7 noiembrie 2015.


Invitatul de onoare al acestei ediții a simpozionului a fost cunoscutul critic literar și eseist, Dan C. Mihăilescu, care a susținut conferința Cultul textului și imagofobia. Gherila ca jubilație gazetărească, o conferință care se publică în deschiderea volumului de față.


Tematica simpozionului a avut, între altele, menirea de a supune cercetării științifice un domeniu puțin studiat în literatura de specialiatte din România: fotojurnalismul și transformările acestuia în mass-media contemporană. Intervențiile participanților au vizat, așadar, aspecte privind evoluția fotografiei, manipularea digitală a imaginii și noile provocări în fotojurnalism, fotografia alb-negru versus fotografia color, fotografia în era digitală, fotografia - sursă de inspirație pentru literatură, iconografiile, statutul socioprofesional al fotojurnalistului, cenzurarea fotografiei, fotografia și dreptul de copyright, istoria fotografiei etc.


Textele selectate au fost grupate în trei secțiuni:

  • Fotojurnalism (Alexandra Bardan, Rareș Beuran, Ștefan Borbely, Constantina Raveca Buleu, Claudia Chiorean, Mihail Guzun, Bogdan Hrib, Lucian Ionică, Otilia Mureșan, Marian Petcu, Oana Pughineanu, Ilie Rad, Gabriela Rusu-Păsărin, Lucian-Vasile Szabo, Raluca Tudor, Luis Vereș, Dan Voinea);
  • Imagini în mișcare (Elena Abrudan, Nicolae Melinescu, Constantin Trofin).
  • (Varia) publicându-se un amplu dialog între fotojurnaliștii Dan Bodea și Otilia Mureșan.

 

Volumul se adresează astfel studenților de la facultățile cu profil jurnalistic, fotojurnaliștilor din presă, tuturor celor care iubesc fotografiile, aceste "eternități de-o clipă", cum le-a numit poetul Ion Pillat.



Alte titluri pentru IlieRad (editor):
Obiectivitatea în jurnalism (2014) ,
extinde
 

Detalii produs

Editor: Ilie Rad

Data apariției: februarie 2016

ISBN: 978-606-749-103-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 458

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tritonic

Ilie Rad
Ilie Rad
Editor

Ilie Rad (n. 1955, Nandra/Luduş, Mureş) este absolvent al Facultăţii de Filologi...

vezi autor