TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De ce este România astfel? Avatarurile excepţionalismului românesc PO-VIM-DCERAA-17-N-001
De ce este România astfel? Avatarurile excepţionalismului românesc
Vezi
galerie

De ce este România astfel? Avatarurile excepţionalismului românesc

de Vintilă Mihăilescu

Id: #248887

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De ce este România astfel? Avatarurile excepţionalismului românesc comandă acum cartea online, scrisă de Vintilă Mihăilescu și apărută la editura Polirom.

De ce este România altfel? se întreba în 2013 Lucian Boia într-un bine-cunoscut eseu care a stârnit o adevărată gâlceavă a intelectualilor. Astfel s-a născut ideea volumului coordonat de Vintilă Mihăilescu, mai întâi ca replică reflexivă la cartea lui Lucian Boia, dar care să meargă mai departe de polemicile mai mult sau mai puţin efemere. Rezultatul este că, motivaţi de o reticenţă principială şi strategică faţă de fenomenul public al excepţionalismului românesc, antropologi, sociologi, politologi, istorici, universitari şi cercetători încearcă să răspundă la întrebarea „De ce este România astfel?”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vintilă Mihăilescu

Data apariției: mai 2017

ISBN: 978-973-46-6818-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Oscilăm în continuare între nostalgii după leagănul matern al neamului şi megalomania dorinţei de autodepăşire. Se poate spune că am fost – şi am rămas – societatea confruntării dintre fraţii Grimm şi Darwin: fie cea a aşezării protectoare în mitologizarea originii, fie cea a tentaţiei riscante de a ne găsi locul în mitologizarea evoluţiei; între a fost odată ca niciodată şi va fi odată ca niciodată – dar fără asumarea unui este. În ambele cazuri, Istoria noastră a rămas, la nivel discursiv, Poveste.” 

Vintilă Mihăilescu
Vintilă Mihăilescu
Vintilă Mihăilescu
Autor

Vintilă Mihăilescu este profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de...

vezi autor