Mai sunt în care ai TRANSPORT GRATUIT la orice comandă, indiferent de valoare și oriunde în România!

Detalii
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tărâmul morţii. Europa între Hitler și Stalin 978-973-50-3761-1

Tărâmul morţii. Europa între Hitler și Stalin

de Timothy Snyder

Titlu apărut în colecția Istorie contemporană la Humanitas

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Americanii consideră că al Doilea Război Mondial a fost „Războiul cel Drept“. Însă chiar înainte de a fi izbucnit, aliatul lor Stalin a împuşcat şi a înfometat milioane de cetăţeni sovietici şi nu s-a oprit din asta nici în timpul războiului. Deşi soldaţii americani au eliberat mai multe lagăre de concentrare, nu a au ajuns niciodată să vadă fabricile morţii, zonele în care sau petrecut masacrele şi locurile în care au fost înfometaţi atâţia oameni. În aceste locuri, Hitler şi Stalin au ucis pe scară largă civili. În doisprezece ani, pe un tărâm al morţii întins între Berlin şi Moscova, punând în practică politici de exterminare care nu aveau nimic de a face cu operaţiunile militare, regimul sovietic şi cel nazist au ucis 14 milioane de oameni. La sfârşitul războiului, tărâmurile însângerate au fost izolate de o cortină de fier, iar istoria lor a fost dată uitării.

În Tărâmul morţii, reputatul istoric Timothy Snyder oferă o inedită investigaţie asupra locurilor în care europenii au fost omorâţi cu milioanele şi o temeinică explicaţie a motivelor şi metodelor folosite de Hitler şi Stalin. El stabileşte locul şi cronologia istoriei Holocaustului, de care a fost responsabil Hitler, şi a Marii Terori, de care s-a făcut vinovat Stalin, prezintă pentru prima dată episoade uitate ale masacrelor naziste şi sovietice şi vine cu o nouă viziune asupra relaţiilor dintre cele două regimuri. Valorificând istoriografia problemei şi sursele primare create în toate limbile importante, Snyder acordă o atenţie specială şi mărturiilor care provin chiar de la victime: scrisori trimise celor de acasă, petice de hârtie aruncate din tren, însemnări zilnice descoperite asupra celor ucişi.

Temeinic documentată, profund umană şi fără să mai lase loc de interpretări, Tărâmul morţii este o lectură obligatorie pentru cei care caută să înţeleagă rostul principalei tragedii a epocii moderne.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Timothy Snyder

Traducător: Dana-Ligia Ilin

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-50-3761-1

Copertă: Paperback

Număr pagini: 568

Dimensiuni: 15x21 cm

Editura: Humanitas

Titlu original: Bloodlands. Europe between Hitler and Stalin

Pagini: 568

Limba: Română

Hârtie: 120g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Istorie
Speciale >> Cărți care stârnesc reacții
Speciale >> Nonfiction
 
Cuvinte cheie:
istorie europeană, secolul XX, al doilea Război Mondial, regimuri totalitare, nazism, regimul sovietic, lagăre de exterminare, holocaust
 

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver

,,Timothy Snyder începe cu trecerea în revistă a crimelor lui Stalin din anii ʼ30 în care a ucis prin înfometare, conform cifrelor cercetătorului 3,3 milioane de ucrainieni,......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„O uluitoare interpretare nouă a perioadei... o carte impresionantă.“

New Yorker - David Denby

„O superbă şi înfricoşătoare istorie.“

Financial Times
Timothy Snyder
autor

Timothy Snyder este profesor de istorie la Universitatea Yale. Şi-a...

vezi autor
Dana-Ligia Ilin
traducător

Dana Ligia Ilin, absolventă a Universităţii Bucureşti, secţia de Limbi...

vezi autor