TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Leviatanul HE-THH-LEVIAT-17-N-001
Leviatanul
Vezi
galerie

Leviatanul

de Thomas Hobbes

Titlu apărut în colecția Cogito la Herald

Id: #248535

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Materia, forma și puterea unei comunități eclesiastice și civile
 

Descriere produs

Leviatanul este considerat de mulți una dintre cele mai influente și mai importante opere din istoria intelectuală și politică a Europei, putând fi comparat cu scrieri ale lui Platon, Aristotel, Machiavelli, Hegel și Marx. Multe dintre subiectele discutate aici de Hobbes – de la elemente care țin de antropologie, epistemologie și psihologie până la conceptul de suveranitate și cel de reprezentare, teoria generării statelor, structura socială și educația, cauzele dizolvării statului și cauzele războiului civil, relația dintre conștiința privată și cea publică, precum și cea dintre Stat și Biserică – au rămas cât se poate de actuale.

 

Scris într-o perioadă din istoria Angliei în care structurile politice și cele sociale, precum și metodele științei sufereau schimbări și reinterpretări radicale, Leviatanul, prin forța argumentului său și prin provocările aduse posterității, a rezistat încercării vremurilor și a contribuit într-o anumită măsură la dezvoltarea lumii moderne.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Thomas Hobbes

Traducător: Alexandru Anghel

Data apariției: iunie 2023

Titlu original: Leviathan or the matter, forme and power of a commonwealth ecclesiastical and civil

ISBN: 978-630-6550-51-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 536

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Leviatanul demonstrează cu precizie geometrică cum să creezi o lume în care indivizii, eliberați de frică de semenii lor și de osânda veșnică, se pot apleca asupra sarcinii lumești, dar pline de satisfacții, a îmbunătățirii propriei sorți. Așa era omul menit să trăiască, într-o stare de libertate, înainte de inventarea zeilor.”

Mark Lilla, The Stillborn God: Religion, Politics, and the Modern West

„Thomas Hobbes a fost primul sociobiolog, cu două sute de ani înainte de Darwin.”

Daniel Dennett, Darwin's Dangerous Idea

„In ultimele două decenii, antropologii au strâns date despre viață și moartea din societățile prestatale, în loc să accepte stereotipurile călduroase și pozitive. Ce au descoperit? Pe scurt: Hobbes a avut dreptate, Rousseau s-a înșelat.”

Steven Pinker, The Blank Slate

„Leviatanul lui Hobbes este cea mai mare operă de gândire politică scrisă în limba engleză.”

John Rawls, Lectures on the History of Political Philosophy

„Hobbes este întemeietorul politicii moderne. Prin urmare, înțelegerea științei politice hobbesiene este precondiția de bază pentru orice înțelegere radicală a politicii moderne.”


Leo Strauss

„Leviatanul este cea mai mare, poate singura, capodoperă de filosofie politică scrisă în limba engleză, iar istoria civilizației noastre nu ne poate oferi decât puține opere cu o cuprindere și o prestanță asemănătoare. În consecință, Leviatanul nu trebuie judecat decât potrivit celor mai înalte standarde și nu trebuie luat în considerare decât în cel mai larg context.” 

Bertrand Russell, Istoria filosofiei occidentale
Thomas Hobbes
Thomas Hobbes
Autor

Thomas Hobbes (1588-1679), considerat unul dintre principalii fondatori ai filos...

vezi autor