TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Război CO-SEJ-RZBOI0-13-N-001
Vezi
galerie

Război

de Sebastian Junger

Id: #215247

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pe parcursul a cincisprezece luni, Sebastian Junger a urmat un singur pluton staţionat într-un avanpost afgan foarte îndepărtat. Obiectivul său: să transmită prin ce trec soldaţii — şi cum se simte cu adevărat un război. În această carte, el descrie lucruri pe care puţini civili le-au cunoscut vreodată: aşteptarea paralizantă de dinainte de bătălie, riscurile pe care şi le asumă automat soldaţii în luptă pentru a-şi proteja camarazii, confuzia alimentată cu adrenalină din timpul ambuscadelor. Pe tot parcursul cărţii, Junger apelează la biologie, psihologie şi istorie militară pentru a explica deciziile pe care ei le iau, plasând tot calvarul lor într-un context real. Rezultatul este descrierea emoţionantă, observaţia acută a ceea ce bărbaţii tineri trăiesc de milenii – şi a ceea ce rămâne, până în zilele noastre, testul suprem de caracter.



Alte titluri pentru SebastianJunger (autor):
Furtuna perfectă (2018) ,
Tribul (2020) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Sebastian Junger

Traducător: Daniela Mironov-Bănuţă

Data apariției: 2013

Titlu original: War

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

 

Opinii editoriale

"Cu darul său de povestitor şi scriitura sa foarte vie… Junger face o magistrală cronică a celor cincisprezece luni în care plutonul a fost la datorie… Junger ne lasă să vedem teroarea, monotonia, mizeria, camaraderia şi provocarea demenţială… rudimentele războiului încă de la asediul Troiei… Cea mai bună scriere pe acest subiect de la clasicul The Warriors: Reflections on Men In Battle (Luptă torii: Reflecţiile unor bărbaţi pe câmpul de bătaie) al lui J. Glenn Gray… Această carte minunată ne poate ajuta pe noi, toţi ceilalţi, să îi înţelegem pe ei – şi războiul în sine – ceva mai bine”.  

Philip Caputo, Washington Post Book World

"Război se străduieşte să ofere nu doar o imagine a soldatului american, ci chiar o expunere a naturii intrinsece a războiului… Nu e o ambiţie mică… Scrie nişte rânduri minunate despre o lume atât de urâtă”. 

New York Times Book Review

"Incisivă… acaparatoare şi originală… Junger surprinde multe lucruri pe care alt scriitor le-ar rata”. 

New York Times

"Junger este unul dintre puţinii civili care înţelege... El descrie prin ce trec băieţii aceia, cu sinceritate şi într-un limbaj care aminteşte de romanul clasic despre Vietnam, Dispatches, al lui Michael Herr.”


San Francisco Chronicle

"Junger spune povestea aşa cum e… cu iminenţă pură… o carte care cu siguranţă va intra în analele literaturii de război, în epoca războiului global împotriva terorismului.”

Huffington Post
Sebastian Junger
Sebastian Junger
Autor

Sebastian Junger este editor colaborator la Vanity Fair şi New York Times, autor...

vezi autor