TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Monarhia Habsburgică (1848-1918) • Volumul II PO-RUG-MH1VIP-21-N-001
Monarhia Habsburgică (1848-1918) • Volumul II
Vezi
galerie

Monarhia Habsburgică (1848-1918) • Volumul II

Titlu apărut în colecția Historia la Polirom

Id: #366475

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Popoarele Imperiului
 

Descriere produs

Coeditare cu Academia Română, Centrul de Studii Transilvane.

O sinteză în patru volume a monumentalei lucrări Die Habsburgermonarchie 1848‑1918, editată de Comisia pentru Istoria Monarhiei Austro-Ungare din cadrul Academiei de Științe a Austriei.

Al doilea volum al vastei monografii istorice dedicate statului habsburgic în intervalul dintre convulsia revoluționară a pașoptismului continental și cotitura radicală a celei dintîi conflagrații mondiale abordează problematica naționalităților reunite între granițele imperiului. Impresionanta diversitate care a compus fundamentul structural al Monarhiei Habsburgice transpare în formele sale cele mai vii în textele selectate în cartea de față, de la osmoza culturilor reunite în același edificiu politic pînă la traiectoria particulară a corpurilor etnice surprinse în permanenta căutare a redefinirilor identitare.

„Textele aduc o contribuție esențială la cunoașterea monarhiei dunărene și mai ales la evidențierea efectelor de durată ale stăpînirii austriece în provinciile românești sau la detalierea relațiilor dintre Regatul României și Imperiul Habsburgic sau (între 1867 și 1918) cel Austro‑Ungar. Viziunile reputaților istorici ai vremii vor putea fi de acum coroborate mai ușor cu cercetările și concluziile specialiștilor din România, îmbunătățind astfel fresca reconstituirii trecutului comun european, în spiritul adevărului omenește posibil, mereu perfectibil.” - Ioan-Aurel Pop

extinde
 

Detalii produs

Coordonator: Rudolf Gräf

Traducător: Loránd Mádly, Nicolae Teșculă, Raluca Nelepcu, Ioana Florea

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 9789734683185

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom