TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un punct de cotitură
Vezi
galerie

Un punct de cotitură

de Rüdiger von Fritsch

Id: #425328

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Războiul lui Putin și urmările lui
 

Descriere produs

Un diplomat de calibru al Europei și fin cunoscător al politicii de la Moscova analizează la rece resorturile războiului în plină desfășurare, a cărui ofensivă a devenit sinonimă cu ambițiile unei singure persoane: Vladimir Putin.

 

Război în Europa. Cu o violență revoltătoare, Rusia lui Vladimir Putin invadează Ucraina, zguduind din temelii pacea menținută de la sfârșitul Războiului Rece încoace. Iată-ne ajunși la un punct de cotitură. În ce fel de lume ne vom trezi mâine? Cum ar trebui să arate o politică europeană de securitate? Și cum rămâne cu politicile pentru energie, ajutor economic și militar în cazul unor orașe rupte de civilizație ca Bucea?

 

Rüdiger von Fritsch, fost ambasador la Moscova, l-a întâlnit adesea pe Vladimir Putin. În noua lui carte, el analizează motivațiile și obstacolele unei conduceri autocrate, precum și urmările pe care le va avea războiul lui Putin pentru noi toți.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Rüdiger von Fritsch

Traducător: Victor Scoradeţ

Data apariției: august 2022

Titlu original: Zeitenwende. Putins Krieg und die Folgen

ISBN: 978-606-44-1241-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: război

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Citindu-i excelenta carte despre experiența de ambasador în Rusia, nu aveam cum să nu arunc o privire și peste volumul acesta, scris după debutul războiului din Ucraina și terminat în lunile aprilie-m......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Nu regăsim aici părerile polarizate, emoționale, practicate asiduu de câteva luni încoace urbi et orbi. Descoperim una dintre cele mai interesante radiografii ale Rusiei, imparțială, dar necruțătoare, responsabilă, incitantă, dar, pentru că este cazul, nu apocaliptică, ci informat pesimistă.”

Emil Hurezeanu

„Cărțile cu subiect politic au adesea o problemă: atât temele tratate, cât și punctele de vedere susținute devin rapid depășite. Doar câțiva autori reușesc să rezolve această problemă. Rüdiger von Fritsch este unul dintre ei. Nu riscăm să greșim dacă afirmăm că aceasta se datorează capacității sale de a scruta faptele limpede și analitic.”

Cicero. Magazin für politische Kultur

„Fost ambasador la Moscova, Rüdiger von Fritsch explică minuțios și fără false menajamente ce este în capul președintelui Rusiei și cum a eșuat Occidentul în a înțelege.”

Süddeutsche Zeitung

„Un ghid scris în timp record de un diplomat cu experiență.”

SWR 2

„O lectură absolut necesară!”

MDR Kultur
Rüdiger von Fritsch
Rüdiger von Fritsch
Autor

După ce a studiat istoria și filologia la Erlangen și Bonn, Rüdiger von Fritsch...

vezi autor