TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Alianța Diavolilor. Pactul lui Hitler cu Stalin, 1939-1941 MP-ROM-ADPLHC-19-N-001
Alianța Diavolilor. Pactul lui Hitler cu Stalin, 1939-1941
Vezi
galerie

Alianța Diavolilor. Pactul lui Hitler cu Stalin, 1939-1941

de Roger Moorhouse

Id: #264493

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Când Germania nazistă și Uniunea Sovietică au semnat Pactul germano-sovietic în 1939, lumea întreagă – inclusiv cetățenii germani și sovietici – a fost șocată. Până atunci Hitler nu se sfiise să acuze comunismul ca fiind un flagel mondial și nici Stalin nu era mai tolerant față de fascism. Au fost necesare acțiuni propagandistice intense pentru a convinge cetățenii din ambele țări că Pactul era în interesul lor. Puțini s-au lăsat convinși.

Pactul a avut însă consecințe care s-au prelungit mult dincolo de sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Inițial, a dus direct la invazia lui Hitler în Polonia și la invazia lui Stalin în Finlanda, dar, odată cu trecerea timpului, milioane de oameni au fost afectați de dorința de putere și cucerire a celor doi tirani.

După cum arată Moorhouse, ramificațiile pactului au afectat comunismul în întreaga lume și au jucat un rol esențial în Europa de Est timp de decenii, deși, în anii următori, istoria sovietică oficială a declarat că Stalin fusese forțat să semneze Pactul și că protocolul său secret – care se referea la granițele statelor baltice și Poloniei și la dezinteresul total al Germaniei față de Basarabia și Bucovina de Nord – nici măcar n-a existat.

Moorhouse a întreprins documentări în numeroase arhive și citează direct personajele cel mai implicate – ministrul german de externe Joachim von Ribbentrop, ministrul sovietic de externe, Viaceslav Molotov, Hitler, Stalin, dar și alții –, creând o lucrare fascinantă, care se citește aproape ca un roman.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Roger Moorhouse

Data apariției: septembrie 2019

Titlu original: Devil’s Alliance, Hitler’s Pact with Stalin 1939-1941

ISBN: 978-973-728-743-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: Al Doilea Război Mondial, comunism, nazism, război