TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cei învinși LI-ROG-CENCPT-19-N-001
Cei învinși
Vezi
galerie

Cei învinși

de Robert Gerwarth

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #264113

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Pentru Aliații occidentali, 11 noiembrie 1918 a fost mereu o dată solemnă – finalul luptelor care au distrus o generație, dar și o răzbunare a unui sacrificiu teribil, venită odată cu prăbușirea inamicilor lor principali: Imperiul German, Austro-Ungaria și Imperiul Otoman. Dar, pentru restul Europei, această zi nu a avut mare însemnătate, o serie continuă, de coșmar, de conflicte înghițind țară după țară.

 

Robert Gerwarth ne cere să ne gândim din nou la adevărata moștenire a Primului Război Mondial. Dacă războiul însuși fusese doar o luptă între soldații sprijiniți de stat, noile conflicte aduse de el au fost despre civili și forțe paramilitare, milioane de oameni murind în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Peste tot oamenii se hrăneau cu răzbunare, viețile lor erau afectate de un simț criminal al dreptății, căutând să plătească polițe dușmanilor reali sau imaginari. Peste numai un deceniu, apariția celui de-al Treilea Reich și a altor state totalitare le-a oferit ocazia pe care o căutau de atâta vreme.

 

Acest război nu este finalul, ci începutul violenței. Este forja în care lumea va fi modelată în noi granițe și noi comunități. Noi tipare doresc să fie umplute cu sânge, iar puterea va fi exercitată cu un pumn de fier.” – Ernst Jünger

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert Gerwarth

Traducător: Alexandru Țîrdea

Data apariției: iulie 2019

Titlu original: The Vanquished: Why the First World War Failed to End

ISBN: 978-606-33-3732-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 720

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: Primul Război Mondial, război

Robert Gerwarth
Robert Gerwarth
Autor

Robert Gerwarth este profesor de istorie modernă la University College din Dubli...

vezi autor