TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Aspecte ale economiei românești în timpul Războiului Rece (1946-191) TR-PEO-AAERNT-19-N-001
Aspecte ale economiei românești în timpul Războiului Rece (1946-191)
Vezi
galerie

Aspecte ale economiei românești în timpul Războiului Rece (1946-191)

de Petre Opriș

Titlu apărut în colecția Contributors la Trei

Id: #262566

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

"Istoricul Petre Opriș face o treabă extraordinară în această carte: scoate la lumină istoria economiei românești din vremea comunismului, publică documente de arhivă (din Romania și din Statele Unite) extrem de interesante și arată cum se luau deciziile în organizațiile de partid și de stat. Veți găsi aici texte despre industria aeronautică, despre datoriile externe ale României sau despre industria de apărare, foarte relevante pentru vremea respectivă. 
Pentru cei care au apucat "epoca de aur", această carte va fi plină de revelații. Personajul central este bineînțeles Nicolae Ceaușescu. Citind stenogramele pe care le face publice Petre Opriș, veți înțelege ce însemna economie planificată și cum gândeau conducătorii partidului dezvoltarea industrială, care erau motivele unor decizii stranii pentru industrie și ce judecăți stăteau în spatele unor măsuri absurde. Sunt documente ce înfățișează cu acuratețe slăbiciunile regimului comunist, controlul absolut și puterea discreționară de care dispuneau Ceaușescu și partidul. Stenogramele nu sunt lipsite de umor involuntar.
Petre Opriș reușește să fie clar și original și sperăm ca strădania lui să continue și să se concretizeze în cărți viitoare." - Lucian Popescu, editor Contributors.ro

extinde
 

Detalii produs

Autor: Petre Opriș

Data apariției: mai 2019

ISBN: 978-606-400-683-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: război