TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ungurii HU-PAL-UNGURI-17-N-001
Vezi
galerie

Ungurii

de Paul Lendvai

Titlu apărut în colecția Istorie. Humanitas la Humanitas

Id: #250835

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Timp de un mileniu învingători în înfrângeri
 

Descriere produs

Abordând cu exemplară obiectivitate istoria Ungariei, cu luminile şi umbrele ei, Lendvai analizează şi interpretează cu maturitate, luciditate şi spirit critic toate reperele – controversate şi paradoxale – ale acesteia: apariţia ungurilor „barbari” în Europa secolului al IX-lea, regatul apostolic al Árpádienilor, dezastrul mongol din 1241, epoca eroică a Huniazilor, catastrofa de la Mohács, bilanţul funest al stăpânirii turceşti, Ungaria în umbra monarhiei habsburgice, lupta pentru libertate din veacurile al XVI-lea-XIX-lea, dualismul austro-ungar, Trianon, 1956... Cum se explică răsunetul european al unei culturi ce a stat dintotdeauna sub semnul „singurătăţii excepţionale” a limbii fino-ugrice care a plămădit-o? Ce înseamnă, în fond, spiritul maghiar?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paul Lendvai

Traducător: Ion Nastasia, Maria Nastasia

Data apariției: noiembrie 2017

Titlu original: Die ungarn. Eine tausendjähringe Geschichte

ISBN: 9789735059125

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 572

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: război, Monarhie

 

Opinii editoriale

„Paul Lendvai nu se mărgineşte să prezinte faptele istorice şi să le explice, ci reuşeşte să ne spună o poveste... O privire sintetică asupra istoriei ungurilor, o superbă antologie de crochiuri biografice şi o descriere a spiritului unui popor.”

Neue Zűrcher Zeitung

„O lucrare de neocolit, la cel mai înalt nivel istoriografic şi, în acelaşi timp, o lectură captivantă... Această poveste a celor o mie de ani de istorie a ungurilor în Europa este cât se poate de limpede şi de onestă.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung