TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O istorie a Europei de Apus în Evul Mediu. De la Imperiul Roman tîrziu la marile descoperiri geografice (secolele V - XVI) PO-APB-OIAEDA-10-N-001
O istorie a Europei de Apus în Evul Mediu. De la Imperiul Roman tîrziu la marile descoperiri geografice (secolele V - XVI)
Vezi
galerie

O istorie a Europei de Apus în Evul Mediu. De la Imperiul Roman tîrziu la marile descoperiri geografice (secolele V - XVI)

de Alexandru-Florin Platon, Laurenţiu Rădvan, Bogdan-Petru Maleon

Titlu apărut în colecția Historia la Polirom

Id: #204028

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Conceput  un compendiu, volumul sintetizează întreagă istorie medievalăîncepînd cu trecerea de la Antichitate la Evul Mediu (secolele V-VIII) pană la tranziția spre modernitate, ale cărei prime simptome apar în veacul al XVI-leaÎntre aceste repere convenționalesunt expuse toate fenomenele și evenimentele importante ale epocii: constituirea regatelor germanice, formarea regatului (și apoi a imperiului) franc carolingian, care a reprezentat prima reconstituire a unității politice a Europei de Apus de după Imperiul Românavântul civilizației din secolele XI-XIII, conflictul dintre sacerdoțiu și imperiu, evoluția instituției ecleziastice și transformările spiritului religios, geneza statului monarhic în Occidentul medieval etc. Adresată studenților, profesorilor și cercetătorilor din domeniu, dar și publicului larg, lucrarea contribuie la o mai bună cunoaștere a trecutului Europei și la o înțelegere mai profundă a istoriei noastre, grație invitației la comparatism pe care o implică.

extinde
 

Detalii produs

Titlu original: O istorie a Europei de Apus în Evul Mediu. De la Imperiul Roman tîrziu la marile descoperiri geografice (secolele V - XVI)

ISBN: 978-973-46-1595-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 552

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"O lectura densa, informativa si totodata instructiva, care dovedeste, o data mai mult, capacitatea istoricilor ieseni de a dialoga intelectual cu virfurile medievisticii occidentale si de a articula, asa cum anunta inca din cuvintul inainte, «o perspectiva proprie asupra unei epoci complexe»."

mai, 2010, in Dilemateca - Bogdan Murgescu