TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iugoslavia. Pace, război și disoluție
Iugoslavia. Pace, război și disoluție
Vezi
galerie

Iugoslavia. Pace, război și disoluție

de Noam Chomsky

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #375256

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Balcanii, mai ales turbulentul teritoriu ex-iugoslav, au fost printre cele mai importante regiuni ale lumii în reflecțiile și activismul politic al lui Noam Chomsky în ultimele două decenii. În articolele sale, în cuvântările publice și în corespondență a abordat unele dintre problemele politice și sociale cruciale (cum ar fi relevanța dreptului internațional în politica de azi, manipulările din media și criza economică drept mijloc de control politic) care afectează atât regiunea, cât și comunitatea internațională.

Acest volum oferă o imagine cuprinzătoare asupra tuturor textelor și discursurilor lui Chomsky care se axează pe zona fostei Iugoslavii, din 1970 până în prezent. Având numeroase articole și interviuri, această culegere prezintă un tezaur de materiale care apar sub forma unei cărți pentru prima dată, odată cu reflecțiile lui asupra evenimentelor, la 25 de ani de la sfârșitul oficial al Iugoslaviei comuniste și începutul războiului din Bosnia.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Noam Chomsky

Traducător: Gabriel Tudor

Data apariției: mai 2021

ISBN: 978-606-33-6113-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

Pentru oricine dorește să afle mai multe despre lumea în care trăim... există un singur răspuns: citiți-l pe Noam Chomsky.

New Statesman

Cu logică de fier, Chomsky ne face să ascultăm mai atent ce au să ne zică liderii noștri și să ne dăm seama ce nu ne spun... Fie că suntem de acord cu el sau nu, avem de pierdut dacă nu îl ascultăm.

Businessweek
Noam Chomsky
Noam Chomsky
Autor

Avram Noam Chomsky este lingvist, filozof, om de ştiinţă cognitivist, activist p...

vezi autor