TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
1000 de evenimente care au modelat lumea LI-NAG-1DECAM-16-N-001
1000 de evenimente care au modelat lumea
Vezi
galerie

1000 de evenimente care au modelat lumea

Titlu apărut în colecția National Geographic la Litera

Id: #217964

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un nou mod de a privi istoria

 

De la trecutul îndepărtat până în secolul XXI, această carte prezintă o viziune nouă și actuală a evenimentelor istorice până în ziua de azi. Volumul 1000 de evenimente care au modelat lumea, conceput de National Geographic, prezintă istoria omenirii prin intermediul a șapte capitole fascinante, cu articole numerotate de la 1 la 1000, însoțite de ilustrații superbe, note explicative și relatări ale unor martori oculari.

 

Fiecare capitol începe cu un eseu introductiv, însoțit de o cronologie ilustrativă rezumând momentele importante ale acelei perioade.

1000 de articole individuale prezintă relatări scurte, dar cuprinzătoare, despre evenimente cu rol esențial de-a lungul mileniilor.

Cu ajutorul unor coduri de culoare pe fiecare pagină puteți găsi cu ușurință evenimentul dorit.

 

  • 400 de ilustrații și alte 20 de eseuri vizuale oferă repere iconografice legate de evenimente-cheie, dezvăluind imagini uimitoare cum este tabloul Guernica de Picasso sau prima schiță grafică a unui atom realizată pe computer.
  • 40 de Conexiuni ne oferă mai multă informație cu privire la modul în care un eveniment a influențat altele de-a lungul timpului: de la apariția miturilor și a picturilor preistorice până la fabricarea banilor și la construirea zgârie-norilor.
  • 300 de Note adaugă o perspectivă unică asupra unui eveniment semnificativ. (știați, de exemplu, că Sfântul Augustin, fondator al teologiei occidentale, s-a născut în Algeria de azi?)
  • 50 de relatări La persoana întâi fac din fiecare cititor un martor ocular al evenimentului istoric respectiv, prin intermediul cuvintelor rostite de regina Elisabeta, de exploratorul Robert Peary, de dictatorul Benito Mussolini, de Eva Hart, o supraviețuitoare din naufragiul Titanicului, de marea apărătoare a drepturilor civile Rosa Parks și de mulți alții.
extinde
 

Detalii produs

Data apariției: ianuarie 2016

ISBN: 978-606-33-1442-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 23,2x27 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curiozitate

1000 de evenimente care au modelat lumea
VIDEO