TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Papa Francisc printre lupi. Secretul unei revoluții MP-MAP-PFPLSU-19-N-001
Papa Francisc printre lupi. Secretul unei revoluții
Vezi
galerie

Papa Francisc printre lupi. Secretul unei revoluții

de Marco Politi

Id: #306405

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Este cel mai influent lider al planetei, adept al globalizării și al emancipării. Și-a propus o misiune impresionantă: să reformeze Curia și să reînnoiască Biserica. Dar în spatele culiselor lupta este dura.  Se află în joc fizionomia catolicismului de mâine.

A sfărâmat imaginea unei Biserici vitrege, a refuzat pompă imperială, a rupt barierele dintre credincioși și necredincioși. Este singurul pontif european care s-a aplecat cu milostenie asupra situației celor marginalizați  și este alături de suferințele fiecărui bărbat sau femeie de orice credință.

Libertatea și Milostenia sunt cele două concepte fundamentale pe care le susține.  Credinciosul trebuie să-și trăiască credință fără nicio impunere din partea statului sau ale unui clericalism și unor concepții închistate ale tradiției. Milostenie, deoarece creștinismul trebuie să fie purtătorul unui mesaj de fraternitate și solidaritate și de apropiere pentru toți cei asemenea lui.

Francesco lupta pentru o Biserica în dialog cu toate religiile, purificată de corupție și de scandaluri de pedofilie, capabilă să îndrume bărbații și femeile pentru a vedea în celălalt un frate sau o sora, și nu „o piedică în propriul drum”.

Este deschis modernității, propovăduiește tandrețe, înțelegere, iubire și compasiune.

Dar în Vatican cresc rezistentele față de îndrăznețul sau program de a refonda în Biserica participarea episcopilor la guvernarea eclezială, accesul femeilor la vârfurile decizionale, apropierea față de divorțați și homosexuali, stabilirea unor principii sănătoase pentru finanțele  vaticane.

Revoluția este abia la început și timpul presează.

Papa Francisc printre lupi este relatarea, cum n-a mai fost făcută niciodată, a sfidarilor ascunse față de revoluția inițiată de papa Francisc, a opoziției înverșunate pe care o întâmpina acest papa, cel mai popular al timpurilor noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marco Politi

Data apariției: noiembrie 2019

ISBN: 978-973-728-744-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press