TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Când femeile conduceau lumea. Șase regine ale Egiptului LI-KAC-CFCLAR-21-N-001
Când femeile conduceau lumea. Șase regine ale Egiptului
Vezi
galerie

Când femeile conduceau lumea. Șase regine ale Egiptului

de Kara Cooney

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #373329

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În peisajul politic de azi, femeile aflate în posturi de conducere sunt puține. Dar cu mii de ani în urmă, în Egipt, femeile aveau autoritatea, controlând statul autoritar ca brokeri de putere în vreme de război sau de pace. Chiar și cu tot acest succes, maestrele în ale politicii erau folosite la fel de des ca pioni într-o societate patriarhală.

Beneficiind de o cercetare meticuloasă și de talent de povestitor, cunoscutul profesor de egiptologie de la UCLA Kara Cooney dezvăluie viețile a șase femei remarcabile care au deținut puterea: Merneith, Neferusobek, Hatșepsut, Nefertiti, Tausret și Cleopatra. Pe parcursul a mii de ani, ne dezvăluie Cooney, aceste femei faraon au controlat statul autoritar egiptean în calitate de conducători, solicitându-li-se adesea de către cetățeni să păstreze unitatea și pacea țării.

Relatarea lui Cooney nu seamănă cu nici o altă poveste despre Egipt pe care ați citit-o înainte. Într-o vreme în care locul femeii în politică nu a fost nicicând mai controversat, Kara Cooney ne arată de ce puterea feminină a contat atât de-a lungul mileniilor, acum mai mult ca niciodată.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Kara Cooney

Traducător: Carmen-Iulia Bourceanu

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-33-6920-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

„Un punct de vedere accesibil despre coridoarele puterii în Egiptul Antic, coridoare care duceau spre tronuri de pe care domneau femeile... Cooney ne oferă o imagine proaspătă asupra politicii faraonilor, în timp ce aduce în prim-plan niște femei puțin cunoscute înainte.

Kirkus Reviews

„Deși Cooney flirtează ocazional cu esențialismul de gen, această carte se remarcă drept o introducere perfectă în societatea și credințele Egiptului Antic, aflate în centrul experiențelor femeilor aparţinând elitei.“ 

Booklist

„... această carte se rupe de linia urmată de studiile având ca subiect Egiptul Antic... Cooney discută despre talentul de conducător al femeilor... și face speculații despre ceea ce trebuie să fi trăit acestea... povestirile ei îi vor încânta pe aceia care doresc să știe cum era viața de curte în Egiptul Antichității.

Publishers Weekly