TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fethullah Gülen. O viață în hizmet. De ce un învățat musulman din Pennsylvania este important pentru lume CD-JOP-FGOVNH-21-N-001
Fethullah Gülen. O viață în hizmet. De ce un învățat musulman din Pennsylvania este important pentru lume
Vezi
galerie

Fethullah Gülen. O viață în hizmet. De ce un învățat musulman din Pennsylvania este important pentru lume

de

Id: #366696

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Laudă lui
FETHULLAH GÜLEN: O VIAȚĂ ÎN HIZMET

„Cel mai fascinant și influent lider musulman contemporan, Fethullah Gülen, a stârnit multe controverse. Jon Pahl cunoaște foarte bine acuzațiile care i-au fost aduse lui Gülen și le analizează amănunțit și convingător în această remarcabilă biografie, din poziția unui admirator autoproclamat al acestuia și al mișcării sale. Mai mult decât atât, Pahl prezintă o perspectivă inedită asupra rolului pe care religia îl joacă în îndemnul de a ne ajuta reciproc, în loc de a ne îndepărta unii de alții. Mai presus de toate, ne spune povestea emoționantă a unui sfânt modern”.
Prof. dr. Michael Zuckerman
Profesor de istorie, Universitatea din Pennsylvania

„Jon Pahl a oferit lumii vorbitoare de limba engleză cel mai mare cadou. Fethullah Gülen este adesea descris în Statele Unite ca fiind «clericul exilat», iar viața și învățăturile sale religioase nu sunt cunoscute în între¬gime. Pahl pune la dispoziția noastră o biografie a acestuia și a mișcării sale pentru «serviciu»„.
Prof. dr. David D. Grafton
Profesor de studii islamice și relații creștino-musulmane,
Seminarul Hartford

„Noua carte a lui Jon Pahl aduce o contribuție substanțială, im-portantă și remarcabilă la literatura despre Fethullah Gülen și Mișcarea Hizmet ce a fost inspirată de acesta și de învățăturile sale. Deoarece este o biografie scrisă de cineva cu aptitudinile unui istoric al religiilor, se dife-rențiază clar de o hagiografie. În același timp, încearcă să implementeze o înțelegere spirituală adecvată a unui savant și lider musulman, a cărui viață este admirată de sute de mii de musulmani, dar și de alții, care au fost inspirați de învățăturile lui. În urma evenimentelor din iulie 2016 și a celor ce au urmat în Turcia, Fethullah Gülen a devenit ținta unei campanii de defăi¬mare care încearcă să justifice însușirea ilegală de bunuri, concedierea din scurt de la locul de muncă și arestarea abuzivă a zeci de mii de oameni din Turcia, precum și exilul forțat aplicat în cazul multor altor persoane. În plus, pe lângă analiza unor acuzații-cheie făcute împotriva lui Fethullah Gülen, Pahl oferă o sinteză a vieții personajului principal pe care l-a ales, din prisma rădăcinilor acesteia, care pleacă de fapt din Coran, interioritatea sufistă și angajamentul consultativ cu persoane și grupuri care au dus la formarea a sute de proiecte benefice de dimensiuni mai mari sau mai mici în domeniul educației, dialogului și al diminuării sărăciei, fiecare repre¬zentând o contribuție oportună la dezbaterile publice. Pentru a înțelege că pentru Fethullah Gülen atât viața, cât și aceste lucruri se petrec în cadrul unui orizont divin și etern, cartea lui Pahl reușește să concretizeze speranța autorului că oferă atât o viziune critică, cât și una spirituală”.
Prof. dr. Paul Weller
Profesor emerit, Universitatea din Derby,
Marea Britanie

„Biografia lui Fethullah Gülen, O viață în hizmet, scrisă de Jon Pahl, pune în lumină Mișcarea Hizmet cu o extraordinară deschidere, accentuând subiecte interesante și importante, oferind răspunsuri la acestea într-o ma¬nieră liberă și constructivă. Este o carte care trebuie citită, și care aduce lămu¬riri asupra modului în care privim Mișcarea islamică Hizmet prin inter¬mediul biografiei lui Gülen și a legăturii cu valorile universale, cu pacea, relațiile interreligioase, empatia față de problemele lumii și altru¬ismul prin ajutarea comunității în momentele în care are cea mai mare nevoie”.
Conf. dr. Züleyha Çolak
Conferențiar și coordonator al Programului de limba turcă
din cadrul Departamentului de Studii al Orientului Mijlociu,
Sudul Asiei și Africii, Universitatea Columbia

„Cartea lui Pahl este o lucrare magistrală ce oferă o descriere amă-nunțită a oamenilor, locurilor și evenimentelor istorice care au conturat viața și sufletul unuia dintre cei mai valoroși lideri religioși ai epocii moder¬ne și a mișcării inspirate de acesta. Ceea ce este unic și remarcabil în bio¬grafia scrisă de Pahl este modul extraordinar în care plasează evenimentele din viața lui Gülen, în contextul istoric al politicii agitate și complicate din Turcia modernă”.
Prof. dr. Helen Rose Ebaugh
Profesor emerit, Universitatea din Houston

„Această carte atât de bine scrisă și documentată este o biografie care aduce aprecieri din partea unei persoane din exterior față de mișcarea care s-a născut datorită lui Fethullah Gülen, ajutându-ne să înțelegem tipul de modernism islamic pe care acesta îl reprezintă și motivul pentru care unii lideri politici consideră că reprezintă o provocare. Dacă vrei să îl înțelegi pe Gülen și mișcarea sa, poți începe cu această carte”.
Prof. dr. Mark Juergensmeyer
Universitatea din California, Santa Barbara
Autorul cărții Revoltă globală: Provocări religioase pentru statul laic

„Cartea lui Jon Pahl, O viață în hizmet, este primul studiu științific despre transformarea reformatorului musulman de origine turcă într-un iubit și controversat lider mondial al educației consolidată pe valori, practici comerciale inovatoare și pluralism religios bazat pe principii.
Măiestria cărții lui Pahl vine din traducerea clară a viziunii lui Gülen într-un limbaj contemporan cu care cititorii moderni pot empatiza și pe care îl pot înțelege. Asemenea cărții lui Alex Haley, Autobiografia lui Malcom X, Pahl analizează într-un mod eficient tensiunea care există în viața lui Gülen între fidelitatea creativă față de o tradiție revelată și deschiderea imensă către educația actuală, știință, tehnologie, afaceri și societate.
Extrem de ușor de citit, într-un ritm rapid, bine documentată și dol-dora de discursurile și scrierile inspiraționale ale lui Gülen, această nouă carte trebuie citită de oricine este interesat de relevanța islamului civic în con¬frun¬tarea dintre religie și politică”.
Prof. dr. Mark I. Wallace
Departamentul de Religie, Programul de Studii de Mediu,
Colegiul Swarthmore, Pennsylvania

„Într-un limbaj clar, interesant și adesea emoționant, Jon Pahl spune povestea lui Fethullah Gülen, o persoană fascinantă cu calități precum cele ale lui Mahatma Gandhi și ale altor mari lideri spirituali. Deoarece sunt o persoană care a văzut oameni de seamă ai Mișcării Hizmet din nenumărate țări, această carte mă ajută să înțeleg cum un model extraordinar poate influența emanciparea oamenilor și evoluția societății. Gülen le-a oferit femeilor curajul și oportunitatea de a fi educate și de a-și exploata la maximum potențialul. La fel ca Martin Luther King Jr., Gülen a emancipat oamenii prin educație, lucru care i-a îndrumat către implicare civică. Acest lucru a contribuit la transformarea societăților. În prezent, în timp ce represiunea dictatorială crează provocări pentru Mișcarea Hizmet, adevărul, dreptatea și compasiunea vor câștiga. Eu sunt recunoscătoare pentru această importantă biografie care conține materiale ce pot fi benefice studiilor istorice, interconfesionale, de gen, sociologice și religioase”.
Prof. dr. Martha Ann Kirk
Universitatea Cuvântul Întrupat

extinde
 

Detalii produs

Autor:

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 978-606-537-451-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 413

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Cetatea de Scaun