TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria lumii PO-JRO-ILDPPN-21-N-001
Vezi
galerie

Istoria lumii

de Odd Arne Westad, J.M. Roberts

Titlu apărut în colecția Historia la Polirom

Id: #374380

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Din preistorie până în prezent
 

Descriere produs

Bestseller internaţional ajuns la a şasea ediţie, Istoria lumii urmăreşte evoluţia omenirii de la apariţia primilor hominizi în savana africană până la Războiul Rece şi atacul terorist din 11 septembrie 2001. Pe lângă marile civilizaţii şi figuri istorice sunt analizate perioadele de transformare, transferurile de influenţă şi putere şi progresele care au modelat lumea aşa cum o cunoaştem astăzi: apariţia scrisului şi a agriculturii, arta şi revoluţiile ştiinţifice. Rezultatul este o lucrare remarcabilă prin puterea de sinteză, o cronică universală a vieţii oamenilor obişnuiţi, dar şi a celor aflaţi la putere, care surprinde într-o manieră originală diversitatea existenţei umane.


John Roberts a fost un istoric remarcabil, iar istoria lumii publicată de el este probabil cea mai bună dintre cele scrise în limba engleză. Când am citit-o prima dată, în adolescenţă, pe vremea când locuiam într-un oraş mic, am fost marcat de amploarea proiectului: Roberts nu doar prezintă istoria, ci o povesteşte; el trasează conturul general al dezvoltării omului fără a pierde din vedere marile poveşti care au contribuit la progresul umanităţii. Are talentul de a observa aspecte neaşteptate, abateri bruşte, chestiuni care necesită explicaţii deoarece nu se prea potrivesc cu ceea ce s-a întâmplat anterior.” - Odd Arne Westad

extinde
 

Detalii produs

Autor: Odd Arne Westad, J.M. Roberts

Traducător: Cătălin Drăcşineanu

Data apariției: mai 2021

Titlu original: History of the World

ISBN: 978-973-46-3883-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1056

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: curiozitate, societate

 

Opinii editoriale

O lucrare excepţională. O istorie a lumii fără rival. Faptele pe care le povesteşte sînt uluitoare, iar judecăţile pe care le face sunt incontestabile.

The Observer
Odd Arne Westad
Odd Arne Westad
Autor

Odd Arne Westad a studiat la Universitatea din Oslo şi la University of North Ca...

vezi autor
J.M. Roberts
J.M. Roberts
Autor

J.M. Roberts (1928-2003) a studiat la Oxford. A predat la Merton College, Oxford...

vezi autor