TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Băiatul care l-a urmat pe tatăl său la Auschwitz LI-JED-BCLUPT-20-N-001
Băiatul care l-a urmat pe tatăl său la Auschwitz
Vezi
galerie

Băiatul care l-a urmat pe tatăl său la Auschwitz

de Jeremy Dronfield

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #314518

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Viena, 1939. Familia Kleinmann duce o viaţă simplă, obișnuită. Gustav lucrează ca tapiţer, în timp ce soţia lui, Tini, se ocupă de apartamentul modest în care locuiesc. Bucuria lor cea mai mare sunt cei patru copii: Edith, Fritz, Herta şi Kurt. Dar, după ce naziştii anexează Austria, lumea celor asemenea soţilor Kleinmann se schimbă rapid şi radical, chiar sub ochii lor: vecinii le devin ostili, afacerea le este confiscată, iar ameninţările la adresa lor se transformă curând în realitate. Gustav şi Fritz se numără printre primii arestaţi, fiind trimiși în Germania, la Buchenwald. Astfel se declanşează o serie de chinuri inimaginabile pentru ei.

Iar când Gustav urmează a fi transferat la Auschwitz, ceea ce e totuna cu o condamnare la moarte, fiul său, Fritz, alege să i se alăture. De-a lungul următoarelor luni de suferinţe, iubirea constantă dintre ei este singura care-i menţine în viaţă.

Carte bazată pe jurnalul secret al lui Gustav şi pe o cercetare meticuloasă de arhive, Băiatul care l-a urmat pe tatăl său la Auschwitz povesteşte pentru prima oară istoria familiei Kleinmann, o poveste a iubirii şi a curajului unor oameni care au de înfruntat orori cumplite.

Băiatul este cea mai mare bucurie a mea“, scria Gustav Kleinmann în jurnalul secret, pe care l‑a ținut la Buchenwald. „Ne întărim reciproc. Suntem unul, inseparabili...“ „Măcar de‑am fi liberi; numai că‑n orice moment avem moarcă‑n moartea dinaintea ochilor.“

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jeremy Dronfield

Traducător: Mihnea Gafiţa

Data apariției: august 2020

ISBN: 978-606-336-248-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curaj

 

Opinii editoriale

„O poveste captivantă și extraordinară. Profund emoționantă și plină de umanitate.“

Guardian

„Ororile Holocaustului sunt transpuse la scară umană în această istorisire captivantă și accesibilă inclusiv celor care nu au cunoștințe de istorie despre perioada respectivă.“

Publishers Weekly

„O relatare profund umană și o reprezentare viscerală a vieții de zi cu zi în lagărele de concentrare.“

Daily Express
Jeremy Dronfield
Jeremy Dronfield
Autor

JEREMY DRONFIELD s-a născut în anul 1965, în Țara Galilor. După ce a obținut doc...

vezi autor