TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Scurtă istorie a viitorului PO-JAA-SCUIAV-16-N-001
Scurtă istorie a viitorului
Vezi
galerie

Scurtă istorie a viitorului

de Jacques Attali

Titlu apărut în colecția Eseuri şi confesiuni la Polirom

Id: #244654

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Apariţia unor noi puteri şi dispariţia altora, explozia demografică, migraţiile, terorismul sau modificările climatice vor schimba lumea contemporană. În acest eseu despre evoluţia lumii în următoarea jumătate de secol, Jacques Attali ne pune în faţa unei alternative radicale. Omenirea va avea de ales între dispariţia totală, determinată fie de evoluţia unui hiperimperiu construit după legile pieţei, fie de un conflict ce ar întrerupe violent globalizarea, şi hiperdemocraţie: acceptarea şi controlarea mondializării, într-o societate care va oferi tuturor accesul la noile tehnologii, la un mediu mai bine protejat şi la libertatea individuală.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jacques Attali

Traducător: Mihai Ungurean

Data apariției: mai 2016

Titlu original: Une brève histoire de l’avenir

ISBN: 978-973-46-6167-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: terorism

 

Opinii editoriale

"Attali povestește ce se va întâmpla în urmatorii 50 de ani, cum va evolua lumea spre ceea ce el numește hiperimperiu și hiperconflict. Soluția propusă este hiperdemocrația – o societate globalizată, dar reglementată, în care sărăcia va fi eliminată și în care toți vor beneficia de noile tehnologii, un mediu mai protejat și libertăți individuale."

10 septembrie 2007, Săptămâna financiară - Lucia Verona

"Deși folosește un numar mare de surse, Attali reușește să păstreze un stil simplu, direct, tranșant. Autorul recunoaște că orice predicție asupra viitorului este, în mod inevitabil, un discurs politic legat de prezent și își asumă subiectivitatea unei astfel de abordări. Chiar dacă nu credeți în previziuni și nu intenționați să vă stabiliți strategia și obiectivele pentru următorii 50 de ani, merită totuși să citiți cartea, întrucât oferă repere utile pentru orice discuție despre schimbările sociale, economice și culturale la care vom asista în perioada următoare."

ianuarie 2008, Dilemateca - Bogdan Barbu

"Așa cum orice predicție este, înainte de toate, un discurs asupra prezentului, acest eseu este și o carte politică; sper ca cititorul va putea să-i dea cea mai buna întrebuințare, acum, când se prefigurează atâtea evenimente majore…” 

Jacques Attali
Jacques Attali
Jacques Attali
Autor

Jacques Attali (n. 1943), eseist, doctor în ştiinţe economice, a fost timp de ze...

vezi autor