TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În grădina fiarelor LI-ERL-N000GF-21-N-001
În grădina fiarelor
Vezi
galerie

În grădina fiarelor

de Erik Larson

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #366531

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Erik Larson, autorul bestsellerului Siajul morții, ne oferă o poveste remarcabilă din timpul ascensiunii lui Hitler la putere.

Momentul este plasat în 1933, locul – Berlin, când William E. Dodd devine primul ambasador al SUA în Germania nazistă a lui Hitler, într-un an care s-a dovedit a fi un moment de cotitură în istorie.

Profesor în Chicago, Dodd își aduce cu el și soția, fiul și fiica, Martha. La început, Martha este fascinată de petreceri și de fast, de tinerii chipeși din cel de-al Treilea Reich, cu entuziasmul lor contagios pentru readucerea Germaniei într-o poziție de importanță mondială. Îndrăgostită de „Noua Germanie“, ea are aventuri una după alta, inclusiv cu primul șef al Gestapoului, Rudolf Diels.

Dar, pe măsură ce apar dovezile persecuției evreilor, confirmate cu înfrigurare de martori, tatăl ei telegrafiază îngrijorările către un Departament de Stat în mare măsură indiferent. Dodd urmărește alarmat în timp ce evreii sunt atacați, presa este cenzurată și încep să circule proiecte de legi înspăimântătoare. Pe măsură ce primul an curge și umbrele se adâncesc, familia Dodd experimentează zile pline de entuziasm, intrigă, romantism – și, în cele din urmă, groază, când un spasm sfâșietor de violențe și crime dezvăluie adevăratul caracter al lui Hitler și ambiția sa nemiloasă.

Scăldată în atmosfera tensionată a perioadei și oferind portrete de neuitat ale bizarului Göring și ale fermecătorului – deși sinistrului – Goebbels, În grădina fiarelor oferă o perspectivă uimitoare, de martor ocular al evenimentelor ce se desfășoară în timp real, dezvăluind o eră cu nuanțe și o complexitate surprinzătoare. Rezultatul este o lucrare extraordinară, ușor de citit, care spune multe despre motivul pentru care lumea nu a recunoscut amenințarea gravă reprezentată de Hitler până când Berlinul și Europa nu au fost înecate în sânge și în teroare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Erik Larson

Traducător: Valentina Georgescu

Data apariției: ianuarie 2021

ISBN: 978-606-33-6690-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 560

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Erik Larson
Erik Larson
Autor

Erik Larson este autorul cărților Siajul morții (Editura Litera, 2019), În grădi...

vezi autor