TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ceaușescu și Enigmele din Munții Buzăului
Ceaușescu și Enigmele din Munții Buzăului
Vezi
galerie

Ceaușescu și Enigmele din Munții Buzăului

de Emil Străinu, Vlad-Ionuț Musceleanu

Titlu apărut în colecția New Illuminati Files la Prestige

Id: #381903

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În toamna anului 2012, Emil Strainu, care îmi fusese student, m-a căutat de mai multe ori, telefonic, dorind să mă consulte într-o problemă ce privea realizarea unei cărți, al cărei cuprins avea o latură notabilă de natură istorică. 
Încă din facultate îl știam că este foarte atras de istoria și geografia militară universală, dar mai ales de cea a poporului român. Citisem cărțile pe care le scrisese până atunci, pe care de altfel le apreciam pozitiv și, mai în glumă mai în serios, îl tachinam considerându-l o personalitate rezultată dintr-un străniu melanj ce avea ca iluștri precursori pe Nicolae Densușianu și pe Victor Kernbach, fiind un autentic Indiana Jones autohton, mereu în căutare de mistere și enigme pe care uneori, întâmplător sau nu chiar, le descifra. 
Sunt la curent cu lucrările sale deosebit de interesante realizate împreună cu Vlad-Ionuț Musceleanu - un excelent cercetător de teren - și ing. Dan Corneliu Brăneanu, un pasionat cercetător al paleoistoriei românești. 
Din motive de sănătate, l-am putut întâlni după aproximativ două luni la o ședință a Secției Militare a Academiei Oamenilor de Știință, unde mi-a prezentat o formă a planului lucrării de față. 
Am agreat ideea unei asemenea lucrări, mai ales ca falsa existență a Țării Luanei se dezvoltase într-o pseudoenigmă istoriografică ce atenta pe toate planurile la adevărul istoric al zonei respective, cât și la faptele și întâmplările petrecute pe acele locuri în decursul secolelor.
Am apreciat la cei doi autori perseverența cu care au aprofundat studiul de teren al acestei pseudoenigme, cercetarea documentara multilaterală, amănunțită, laborioasă și legătura realizată prin contact direct cu toți cei implicați în nașterea și perpetuarea falsei teorii descrise de dosarul Bozioru - Țară Luanei. 
Le-am sugerat, după ce am văzut a doua formă a lucrării, să o segmenteze în mai multe volume, deoarece materialul cuprindea peste o mie de pagini ce reprezentau esența acestei cercetări istoriografice de teren. 
Am fost de părere, având în vedere multitudinea de persoane implicate în acțiunea cărții și mai ales faptul că unele din întâmplările și faptele reflectate în lucrare sunt supuse subiectivității celor care le-au creat sau transmis până a fi incluse în volum, ca lucrarea să aibă forma unui pamflet științific pentru a evita interpretări arbitrare sau exhaustive. 
Am scris aceste rânduri ca introducere pentru volumul întâi al lucrării, îndemnându-i pe autori să cerceteze în con!tinuare subiectul prin metode științifice și să elimine astfel de false legende mitico-urbane din istoriografia românească. 
Cei doi autori au dat dovadă de spirit critic, obiectivitate și patriotism în apărarea adevăratelor comori ale paleoistoriei românești, neuitand niciun moment că totuși meleagurile pe care străbunii noștri ni le-au lăsat moștenire păstrează încă multe și nedescifrate enigme și mistere ce își așteaptă cu ne!răbdare de secole descoperitorii. 
Această carte nu este scrisă împotriva unor persoane, ci împotriva imposturii și a schilodirii adevărului științific și istoric. 
În ansamblu, lucrarea are un caracter omogen, cursiv și științific, critic și obiectiv, relevând adevăruri care au fost deformate și distorsionate, din necunoaștere sau cu bună-știință, de interese străine cercetării științifice românești. 
Consider lucrarea un pamflet științific reușit! 
Gen. Bg. (rez.) prof. univ. dr. Nicolae Ciobanu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Emil Străinu, Vlad-Ionuț Musceleanu

Data apariției: septembrie 2021

ISBN: 9786069651940

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 768

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Prestige

Teme: comunism