TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Masoni sub judecata comunistă. Grupul Bellu CO-DIM-MSJCGB-19-N-001
Masoni sub judecata comunistă. Grupul Bellu
Vezi
galerie

Masoni sub judecata comunistă. Grupul Bellu

de Diana Mandache

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #306984

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pe baza documentelor inedite provenite din Arhiva Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Arhiva Ministerului Afacerilor Externe și Arhivele Naționale ale României, Diana Mandache reconstituie istoria masoneriei române după 23 august 1944, țesătura de relații stabilite între masoni și reprezentanții diplomatici ai statelor occidentale și modul de infiltrare a comuniștilor în societățile secrete.

Masoni sub judecata comunista prezintă eforturile masoneriei române pentru înlăturarea regimului comunist și urmările acestora: arestarea, anchetarea și condamnarea masonilor, din cauza acuzațiilor de „spionaj”, „înaltă trădare” și „uneltire contra ordinii sociale”. Pentru idealul lor și dorința lor de a elibera „România captivă”, ei au plătit cu ani grei de închisoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Diana Mandache

Data apariției: noiembrie 2019

ISBN: 9786067936995

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

 

Opinii editoriale

„Se vorbește de libertăți? Care libertăți? La noi în țară te arestează și nimeni nu știe unde te trimite. Nu ai voie să te interesezi și nimeni nu are voie să protesteze. Aceasta este democrația, libertatea scrisului, libertatea omului, libertatea vorbirii?” 

Dumitru Cantea

„La 6 martie 1945, instaurându-se în România guvernul dr. Petru Groza, pe care noi, masonii, îl uram și credeam ca va fi schimbat foarte curând în urma intervenției SUA și Angliei, în perioada 1945–1951, în cadrul masoneriei am desfășurat o activitate ostilă URSS și regimului «democratic» din țară, precum și o activitate de «spionaj» în legatură cu diferite persoane străine aparținând statelor imperialiste (SUA, Anglia, Franța), care au fost aduse în masonerie și în care ne puneam toată speranța în vederea schimbării situației politice din România.” 

Constantin Bellu
Diana Mandache
Diana Mandache
Autor

Diana Mandache este istoric și autoare publicată în Marea Britanie, Suedia şi Ro...

vezi autor